Oldal kiválasztása

Lássuk csak! Mióta is szeretném kipróbálni ezt a játékot? Mikor tette ki Lulu Cosplay a facebook oldalára azt a Journey cosplay képet? 2015ben? Ja, 2015 óta. Megnéztem, mi az, láttam róla egy kis videót, amiben annyira szép volt az egész, hogy tudtam, nekem ezzel játszanom kell. Aztán jól rájöttem, hogy csak PS-en lehet, mi pedig Xboxos család vagyunk, úgyhogy nem nagyon volt esély rá. Egészen mostanáig.A barátommal örökbe fogadtunk egy PS4-et, így hát beteljesülhetett régi vágyam, és végre megvehettem a Journeyt. Be kell vallanom, ahhoz képest, hogy mennyi ideig vágyakoztam utána, nagyon gyorsan végigjátszottam. Tényleg nem hosszú játék, pár óra alatt igazából vége is van. Én három darabban toltam le, mert szerettem volna minél jobban kiélvezni.

A sztorit nem akarom elmondani, mert nagyon nagyon egyszerű és rövid, és ha érdekel a játék, úgysem a történet miatt fogsz belevágni. A lényeg, hogy egy utazóval vagyunk, akinek valamiért el kell jutnia a fénylő hegycsúcsra, mert küldetése van.

Ami miatt viszont igenis be fog szippantani, az a látványvilág és a zene. Olyan szinten gyönyörű ez a játék, hogy arra nincsenek szavak. Legnagyobbrészt az aranylóan csillogó sivatagban játszódik, romok és homokdűnék között, később pedig különböző sötét, víz alatti és havas hegyvidéki pályákon haladhatunk tovább. Maga a játék alapvetően nagyon könnyű, néhány apróbb fejtörővel szembesülhetünk, mikor egy magasabb pontra kell eljutnunk vagy éppen a hóvihar erejét kell kicseleznünk de ezektől eltekintve minden teljesen egyértelmű.

Sétálunk, ugrálunk, csúszunk a homokon, a lemenő nap megcsillan a sárga szemcséken, minél több kis jelet gyűjtünk össze, annál hosszabb ideig tudunk repülni, közben pedig hallgatjuk az instrumentális, nyugtató zenét, ami mindig pontosan illeszkedik az adott pálya és a mozgás hangulatához. Eleinte nagyon visszafogott, majd a homokon csúszva egyre kalandosabb, a vízalatti, ijesztő helyeken pedig már-már hátborzongató.

Nem véletlenül lett ez a cikk ilyen rövid. A játék maga sem tart sokáig, és a történet sem túl komplex. A világ viszont olyan gyönyörű, hogy elsírom magam, és ha olyan típusú játékos vagy, akit ez lázba hoz, akkor mindenképpen ajánlom, mert annak ellenére, hogy hamar vége van, egy igazi élmény. Remélem, a beillesztett képek el tudnak csábítani, bár tudom, hogy nagyon későn ültem fel erre a vonatra, de így is azt gondolom, megérte ennyit vágyakozni utána.