Oldal kiválasztása

Be kell valljam, teljesen máshogy készültem erre a conra, mint ahogy végül alakult. Úgy volt, hogy pultozni fogok, és nagyon készültünk is egy különleges, Halloween témájú programmal, ám végül nem így alakult. Így aztán ismét egy pihizős, barátkozós hétvégének ígérkezett, amiről nem is veszem észre néha, hogy mennyire jól tud jönni.Tisztázzuk le rögtön az elején, a mostani conhelyszín sokkal kisebb volt, mint az utóbbiak, ugyanis jelenleg a Hungexpo felújítás alatt áll, amit egyébként  Finta Stúdió tervezett. De érdekel ez valakit rajtam kívül? Nem, mi? Na mindegy! Szóval a vásárcsarnokok nagy része le volt zárva, nem használhattuk sem a fogadóépületet, sem a szokásos B és D csarnokot, mindössze a G csarnok, a K épület és a 25-ös kisebb épület állt rendelkezésre. A sétányok egy részét már elég rendesen szétrombolták, és el is kerítették, ilyenkor pedig csak azt sajnálom, hogy nincs valami jó kis posztapokaliptikus cosplayem. A lényeg, hogy sokkal kisebb hely állt rendelkezésre, mint korábban, és olyan dolgokra világított rá, amiket eddig nem is figyeltem.

Mivel a K-ban és a 25-ösben a színpadon kívül más olyat nem találtam, ami érdekelt, maradt a G csarnok. Viszont azt vettem észre, hogy a korábbi conokon pont azt szerettem, hogy több helyen voltak dolgok, amik ha nem is feltétlenül nekem szóltak, le tudták kötni az embert, és ha az egyik csarnokot megunta, átment a másikba. Most viszont a vasárnap végén, miután már Misplaceddel kicsit untuk azt az egy helyet, nem igazán volt hova átmenni, ha éppen nem kötött le a színpadi program. Ez tudom, hogy nem a szervezők vagy a programot tartóknak a hibája, felújítások és lezárások voltak, és tényleg igyekeztek a lehető legjobban megoldani. Inkább csak érdekesség, megfigyelés saját magammal kapcsolatban. Ami szintén nem volt szerencsés, hogy ez az időszak pont őszre esett, így az ilyen gyenge majmok, mint én nem tudtuk kihasználni a külső helyszíneket, mert nagyon fáztunk. Ha nyáron esnek meg ezek a lezárások, valószínűleg kevésbé hatott volna zsúfoltnak.

Szombaton megnyitottuk a cont a Generation of Legends csapatával egy vidám mixszel, ami egy nagyon szuper lehetőség volt számunkra, és nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, akik ezt lehetővé tették, és persze mindenkinek, aki megnézett minket.

A programokra szinte semennyi időm nem jutott, de most jobban szemügyre tudtam venni az árusokat, kiállítókat, mint máskor. Nagyon menő volt a Marvelesek, a Trekkerek és a Vikingek standja, nekem ők tetszettek a legjobban.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy arról beszéljek, hogy mostanában mindenki azon sír, milyen borzasztó a közösség. Nem tudok mindenki nevében nyilatkozni, hiszen nem tapasztalhatom meg ugyanazt, mint mások, de engem még soha nem ért olyan atrocitás itt, hogy azt érezzem, ez egy toxikus közeg. Persze sok ember között előfordulnak rosszak is, de alapvetően nem mondanám, hogy a conozók közössége nem jófej. Csak sorban állva kajáért teljesen ismeretlen lányokkal beszélgettem tök jót, olyanokkal fotózkodtam, akiket még soha életemben nem láttam, és velük is tök jól kijöttem, és pont ez a szép az egészben. Kérlek, ha ilyenek érnek, próbáld meg elkerülni azokat a szituációkat, embereket, akikkel korábban már rossz tapasztalatod volt. Vannak nagyon kedves, szuper emberek, akikkel nem fogsz országos barátságokat kötni, de feldobják a napodat. Ennek az egésznek pedig ez a lényege. Szeretünk valamit, nem tudjuk a másikról, hogy kicsoda, de mégis örülünk együtt, hogy szeretjük ezt a valamit, és emiatt barátságosan közelítünk a másik felé.

Ez a beszámoló nem igazán a con eseményeiről szólt, de sajnos tényleg nem láttam sokkal többet. Jópofának viszont igenis jó volt, szóval remélem, a következőre is eljutok.