Oldal kiválasztása

Mikor azt hinné az ember, hogy a poszt-apokaliptikus témában nem lehet újat alkotni, akkor jön a Netflix, csinál valami olyat, amire senki sem számított. Igen, a világ vége lehet szórakoztató is, és nem, ez nem a Zombieland majmolása!

DAYBREAK

Josh (Colin Ford) egy teljesen hétköznapi középiskolás srác, aki az anyjával Kanadából költözött a napfényes Kaliforniába. Új fiúként nehezen ment a beilleszkedés, és az apokalipszis eljöveteléig eltelt hónapokban csak egy barátot szerzett, de Sam (Sophie Simnett) mindennél fontosabb lett a számára. Azonban a nagy robbanást követően elkeveredtek egymástól, és Josh arra tette fel a mindennapjait, hogy megkeresi a szeretett lányt egy olyan világban, ahol a felnőttek vagy meghaltak, vagy vérszomjas állatokká váltak, akik széttépnek bármit, és életük utolsó gondolatát ismételgetik.

Nos, a Netflix alkotott egy szériát, ahol főhősünk teljesen hétköznapi, és még az apokaliptikus világ is az, de a teljes kivitelezés az rendkívül egyedi. Josh szó szerint egy átlagos srác, nincs benne semmi különleges, leszámítva a brutális őszinteségét, és pont ez teszi igazán szerethetővé és halhatatlanná a karaktert, Josh lehet bárki, ha kellően eltökélt, nem hülye és hajlandó odafigyelni a körülötte zajló világra.

Az egész epizód történetmesélése tekinthető össze-vissza ugrálásnak is, de mégis a káosz alatt ott a rendszer, a valódi történet és részletek, és ez teszi igazán nagyszerűvé. Látjuk Josh múltját és jelenét, és szorítunk neki a jövőben, ami persze azt is eredményezi, hogy szinte azonnal be is daráljuk az epizódot mert eteti magát!

Talán a pilot legjobb jelenete maga a vérfürdő, ami egy teljesen új értelmet nyert, és soha többé nem fogom tudni ugyanúgy nézni egyetlen hentelős filmet vagy sorozatot sem – és azért ez nem semmi!

És hogy mi várható? Elég merész lenne akárcsak tippelni is, tekintve, hogy én nem erre számítottam a Daybreaktől – és amúgy kellemesen csalódtam –, de az évad feltehetőleg Sam keresésével és a fennálló világhelyzet bemutatásáról fog szólni, pár új barát szerzéséről, meg egy rakás visszaemlékezésről, de ha csak fele ilyen jók lesznek az epizódok, mint az első, én maradok hű rajongója!

És most irány is vissza a Netflixhez egy évados darára!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.