Oldal kiválasztása

Ebben a kis listában feltűnnek komolyabb karakterek és sokkal kisebb szerepkört betöltők egyaránt.Vigyázat, a cikk nem kevés spoilert tartalmaz azok számára, akik még nem nézték a sorozatot vagy nem értek a végére.

  1. Kor 

Bár sokszor nem szeretik a többi idegen fajt, a klingonok messze nem olyan xenofóbok mint mondjuk a romulánok és Kor is külön kiválik közülük; nemcsak hogy egy föderációs trill nagykövet volt az egyik legjobb barátja és vértestvére, még annak a későbbi életét (Jadzia) is ugyanolyan örömmel és szeretettel öleli  magához. Vén papus, aki szeret inni és harcolni, de nem lehet nem megölelni.

  1. Gul Dukat

Igen tudom, a végére elég megkergült a tag, de istenem, akkor is az egyik legstílusosabb karakter. Ami a legérdekesebb benne, hogy manipulatív, számító és eléggé kedveli a gyengébbik nemet – ezt Garak meg is szólja, lévén hogy Dukat házas – egyvalaki volt olyan fontos a számára, hogy érte mindenért lemondott, amije volt; a törvénytelen lánya, Ziyal. Nem a legszerethetőbb személy és a vétkeit nem mossa el a kevés jó – de annál kevésbé volt szomorúbbat látni, ahogy összetört és megőrült szeretett lánya elvesztésekor.

  1. Tekeny Ghemor

Korábbi Cardassiai legátus, mégis az egyik legjobb szívű közöttük. Akárcsak a fentebbit, őt is megviselte lánya eltűnése (és feltételezett halála), ám ő pont emiatt kezdett el az ellen a rendszer ellen mozgolódni, ami ezt lehetővé tette. Kirával fennálló apa-lánya kapcsolat is az egyik legszivetmelengetőbb a sorozatban – ismervén a Bajori-Cardassiai ellentéteket. Mila és Garak mellett Tekeny volt, aki miatt még lehetett hinni abban, hogy űrgyíkjaink egyszer elindulnak a jó irányba.

  1. Jake Sisko

Jake nekem egy üdítő jelenség volt a sorozatban. Nog mellett ők voltak az állandó kiskorú szereplők és jó volt látni, ahogy voltaképpen a Deep Space 9-on nő fel; hogyan kell szembesülnie azzal, hogyha különböző népek konfliktusba kerülnek, és minden egyes kalandtól egyre érettebbé válik – valamint csak dícsérni lehete Benjamin szülői képességeit, hogy egyedülálló apaként és állomás vezetőként is képes volt egyszerre megállni a helyét.

  1. Rom

Sok ferengi számára Rom egy igazi csodabogár; kedves beszédes és nem kimondottan ért a üzlethez. Fia, Nog pedig az első olyan ferengi, aki csatlakozik a csillag flottához. Rom egy hihetetlenül jólelkű és nem kapzsi ferengi – ami nálunk olyan, mintha zakkant lenne -, de pont sokszor ő a józanság hangja akkor, amikor bátyja Quark valami bajba keveredne és ő próbálta róla lebeszélni – nem mindig sikerül, de legalább próbálkozik.

  1. Julian Bashir

Na ő volt az, aki eleinte zavart engem. Bár kétségtelenül nagyon okos és elhivatott, még az elején nagyon naiv volt és még látszott rajta, hogy hirtelen érte azért a nagy változás, ami a föld és Deep Space Nine között van. Viszont – Jake-hez hasonlóan – ő is nagyon sokat formálódott az évadok során és a i-re a pontot nálam a Quickening névre hallgató epizódban tette fel – mert bizony keserédes a vége, igazi orvos lévén Julian sosem adja fel.

  1. Martok

Avagy a zakkant, morcos de aranyszívű klingon nagybácsi. Martok, bár alacsony származású családból jött, szó szerint kiharcolta magának a rendkívüli tisztelelet és nem mellesleg ő az egyetlen (Kor mellett), aki nem fordított hátat és nem bélyegezte meg sosem Worf-ot. Egyszerre egy harapós kedvű, sok harcot látott katona, de néha ő is olyan, mint a  fentebb említett nagy öreg – még akkor is ölelném, ha tudom hogy minden csontomat összetörné miatta

  1. Ishka

Avagy a Ferengi keresztmama. Ishka a létező összes tekintetben nekimegy minden olyan elvárásnak,amit népe a nőkkel szemben állított fel; ruhát visel, idegenekkel áll szóba, a maga módján önállóságra nevelte a fiait és üzleteket köt – méghozzá nagyon jól. Ishkanak azonban a legfőbb célja az, hogy később minden Ferengi nő hasonlóan élhessen, és bár tudja, hogy ez az ő életében már aligha fog bekövetkezni – ő már megkezdte a küzdelmet a célért.

  1. Elim Garak 

Hogy az Atlantisból idézzek, csak picit más kontextusban “Szabó, üzletember, feltételezett kém. Hogy lehet még agglegény? ” Garak már az első pillanattól fogva egy érdekes jelenség; kedves, beszédes és meglepően jó hallgatóság – de ez persze még visszanyúlik azelőttre, hogy száműzték volna őt a szülő bolygójáról.  Ahhoz képest, hogy mennyire visszavágyik abba a világba, ami kitagadta, hűségesen védi meg Siskoékat – és úgy az egész Deep Space Nine-t, ha a helyzet megköveteli.

  1. Dax

Vagyis nem csak Jadzia vagy Ezri, netalán Curzon, maga a Dax szimbionta és a benne továbbélők alkotta egész. Különösen emlékezetes a Képmások (Fasets) rész, amikor Jadzia képes találkozni a korábbi “életeivel” és a velük való kommunikációk voltak a legérdekesebbek. leginkább Lela, aki úgy hivatkozik magára “hogy az ember mi más is lenne, mint emlékei halmaza” vagy Torias, aki örül “halhatatlanságának” hiszen Dax részeként tovább él, még ha csak emlékként is. Mind mindg hozzátesznek valamit a szimbiontához, és ez alakítja az elkövetkező generációt is.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.