Oldal kiválasztása

A Downtown Abbey című film uralta a hét végén az észak-amerikai kasszasikerlistát, 31 millió dolláros jegybevételével magasan megelőzte az Ad Astra és a Rambo V – Utolsó vér című filmeket.

A népszerű brit televíziós sorozat játékfilmes feldolgozása minden várakozást felülmúlt nyitó hétvégi bevételével az észak-amerikai mozikban, a 31 millió dolláros jegybevétel a Focus Features stúdió számára nyitó hétvégi rekordot is jelentett.

A nézők érdeklődése azt is jelentette, hogy a film messze maga mögé utasította a jegyeladási listán a hétvége két másik várva várt új filmjét, a Brad Pritt főszereplésével készült Ad Astra című űrhajós drámát és Silvester Stallone Rambo-filmjeinek ötödik darabját a Rambo V – Az utolsó vért.

A nemzetközi filmpiacon az angol filmdráma eddig 41 millió dollárt forgalmazott.

A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és Michael Engler rendezte. A filmvásznon a sorozat eredeti szereplőit Hugh Bonneville-t, Elizabeth McGovernt, Michelle Dockeryt és Maggie Smitht láthatjuk viszont.

“A nézők egyértelműen készen álltak arra, hogy visszatérjenek Downtownba és meglátogassák Crawleyékat és minden jól ismert szereplőt a földszinten és az emelten” – mondta Lisa Bunnell, a Focus Features forgalmazásért felelős igazgatója.

Brad Pitt új filmje, az Ad Astra az előrejelzéseknél egy kicsit jobban, 19,2 millió dollár jegybevétellel nyitott. A James Gray rendezte drámának azonban nagyot kell még menetelnie ahhoz, hogy hozza 80 millió dolláros költségvetését.

Az 55 éves amerikai színész a sci-fiben Roy McBride űrhajóst alakítja, aki a világűrbe indul, hogy megkeresse szintén űrhajós apját (Tommy Lee Jones), aki több mint egy évtizede eltűnt egy Neptunuszt kutató misszióban. A férfit sokáig halottnak hitték, de később egy úgy vélik, hogy Clifford McBride még él, és egy távoli bolygón bujkál, sőt potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra.

Roy McBride utazása egy önismereti úttá válik. “Ez a film jelentette a legnagyobb kihívást, amelyen valaha is dolgoztam, mivel a James (Gray) által elképzelt történet igen árnyalt” – nyilatkozta a velencei filmfesztiválon szeptember elején tartott filmbemutatón Pitt, aki egyben a film producere is.

Silvester Stallone filmje alig maradt le az Ad Astrától, a kasszasikerlista harmadik helyére került 19,015 millió dollár jegybevétellel. Az Adrian Grunberg rendezte filmnek Stallone volt az egyik forgatókönyvírója.

 

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!