Oldal kiválasztása

Fotó: Bodor Zoltán Photography

Név: Frányó Brigitta

Nick: Solusan

Link: https://www.facebook.com/solusan950110/

Csillagjegy: Bak

Szülőváros: Keszthely

Foglalkozás: A végzetségem kozmetikus, de jelenleg egy nyomdában dolgozok, mint könyvkötő.

Kedvenc film/sorozat: kedvenc sorozat az Odaát, kedvenc film a 2014-es francia Szépség és a szörnyeteg és a Van Helsing. Igaziból elég sok van, nehéz lenne felsorolni, de ez a kettő, amit szívesen megnézek bármennyiszer.

Kedvenc videójáték: Nier: Automata

Háziállat, kiskedvenc:  Jelenleg 2 cicánk van, de imádom a kutyákat.

 

 

Fotó: Dr. Alt

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Egy csoportban összeismerkedtem pár emberrel és tőlük tudtam meg, hogy létezik ilyen. Rákerestem és annyira tetszett, hogy tudtam ha valaha eljutok conra én is szeretnék cosplayt húzni.

Mi volt az első cosplayed?

Ciel a Kuroshitsujiból.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

A legelején rengeteg instrukciót kaptam jó pár dologban, de azt legtöbb esetben magam hasznosítottam. Mostanában több cosplayt rendeltem, de sajnos az időhiány nagy úr tud lenni. Remélem, hamarosan tudom a sajátokat folytatni.

Fotó: Dr. Alt

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Lelki beteg leszek XD. Nem, ez csak vicc volt. Általában felmérem azt, hogy milyen anyagból szeretném elkészíteni az adott cosplayt. Megveszem, aztán neki esek a szabásnak varrásnak. Miután kiszabtam fejben megpróbálom vizualizálni, mit mivel kellene összevarrnom mert sajnos néha érdekes ruhadarabok jönnek létre a kisebb figyelmetlenség miatt.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Leginkább a nehézselymet preferálom, de kedvelt anyag a bőr, muszlin és a csipke anyagok ezekbe titkon szerelmes vagyok. Mivel páncélokat nem csinálok még, csak nagyon apró kellékeket esetleg azokról még nem tudok nyilatkozni. EVA foammal dolgoztam már pár apróságon és foam clayel is. Ezek nagyon tetszettek.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Nem tagadom a külső az első, ami megfog egy karakternél. Viszont, ha idővel a személyiségével nem tudok semmilyen módon azonosulni, akkor nézhet ki akárhogyan nem fogom elkészíteni az ő karakterét.

Fotó: Dr. Alt

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Azt hogy ne bántsuk egymást, hanem próbáljunk segíteni a másiknak. Sajnos azt vettem észre, hogy mostanában elindult az egymás lehúzása ami számomra nem túl szimpatikus út.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Az igazi, amit közel éreznék magamhoz még nem készült el. Ez egy saját történetem OC karaktere és már nagyon készülök, hogy az ő ruháját elkészítsem. Iszonyatos nagy meló lesz, de megéri.  Ha pedig azok közül kellene választanom, amik már elkészültek akkor a Madoka Magicaból Homura lenne az egyik. A másik pedig a Fate Stay Nightból Saber nagy kék ruhája. Rajtuk látszik mennyit fejlődtem az elmúlt 3 évben.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Minden, ami a páncélkészítéshez szükséges lehet.

Fotó: Dr. Alt

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hmm… Fogos kérdés. Azt hiszem Castiellel az Odaátból.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Jelenleg nagyon erősen Fates korszakot élek. Abból az univerzumból több karakterrel is van ilyen tervem. Pl. Arturia, Jeanne dArc, Nero, Rin stb. A Violet Evergardent még megemlíteném itt. Szintén szeretném a főhősnőnek pár ruháját elkészíteni, vannak persze másból is tervek, de azok most kicsit háttérbe szorulnak.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

A sok pozitív visszajelzés nagyon sokat tud segíteni. Maga a cosplay számomra egy nagyon kedves dolog.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Fotó: Dr. Alt

Van pár álom cosplay amit megszeretnék valósítani a jövőben. Violet most ilyen, rajta most dolgozok, de jelenleg nem igazán tudok haladni időhiány miatt.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Egyértelműen teás, de azt minden mennyiségben.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Mikor édesanyám ruháit magamra húzhattam és felnőttet játszhattam vagy akár valami kitalált személyt.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.