Oldal kiválasztása

Carter ügynök – Fotó: Kisördög és a bagoly Ent,
Utómunka: Bellatrix Sparrow

Név: Szigeti Emese

Nick: Emy cosplay creations

Link: https://www.facebook.com/emykefanfiction/

Csillagjegy: Ikrek

Szülőváros: Vác

Foglalkozás: tekercselő, forrasztó

Kedvenc film/sorozat:  Marvel művek, Harry Potter, Lotr, Hobbit, minden, ami Alan Rickman, de nincs igazi nagy kedvencem. Sorozat: Jóbarátok, Agymenők, Stranger Things, de mostanában doramákat nézek.

Kedvenc zenei stílus/előadó: Rock! Bon Jovi az örök kedvenc illetve a Depeche Mode, de nem vetem meg a Metallicát, Bryan Adamset, Alice Coopert, és hasonló jóságokat. Soha nem gondoltam volna, hogy én valaha k-pop-ot fogok hallgatni, de beleszerettem a műfajba, olyan csapatoknak köszönhetően, mint a Monsta X meg a VIXX. Az utóbbi csapat miatt lettem leginkább híve ennek a műfajnak.  Jelenleg egy Ravi nevű előadó a mindenem.

Háziállat, kiskedvenc: Egy kutyám van, Rex.

 

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül? 

Morgana Pendragon – kép: Heniko Cosplay

Nagyon sok. Mindig elcsodálkozom, hogy milyen sok lehetőség rejlik ebben a hobbiban és sokszor ámulok el egy- egy cosplayer alkotásán, legyen az illető hazai vagy külföldi jelmezes. Nagyon jók az itthoni cosplayerek, nehéz egyet is kiemelni. Ha mindenképpen nevet kellene mondanom, akkor IrishLady, akit szerintem senkinek sem kell bemutatnom, vagy Bellatrix Sparrow, illetve Dudus Art a kedvenceim.  A külföldiek közül Gesha Petrovich a múzsám, nem is tudom kifejezni, mennyire imádom. Bízom benne, hogy egyszer hozzánk is ellátogat majd.

Mi volt az első cosplayed?

Egy Hermione Granger ruha. Az első cosplayes éveimet Hermioneként töltöttem, így nem is volt kérdéses, hogy elkészítek egy taláron kívüli ruháját is. Ebben még sok segítséget kaptam anyukámtól. Ha szigorúan vesszük a mit varrtál meg először egyedül kérdést, akkor az Morgana Pendragon egyik ruhakölteménye volt. Ebben már nem akartam segítséget kérni, igaz vannak benne pontatlanságok, de az egyik kedvencem.

Victor Nikiforov: Kép: MeikoMona Cosplay

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Kutatómunkát végzek! Gugli a barátunk, ezért időt nem kímélve próbálok minél több anyagot megtalálni az adott ruháról.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Olyanokkal, amiben van kihívás. 😀 Viccet félretéve, ami nem kér kenyeret, hozzá tudok szagolni, nem törik bele a tűm.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Mostanában több olyan karakterem volt, aki abszolút nem én vagyok, mégis a ruha nagy kihívást jelentett. Sokszor csak megtetszik egy ruha egy karakteren, és nem tudok neki ellenállni, aztán csak azért mondok le róla, mert megnézem közelebbről és látom rajta, hogy ez nem nekem való. 😀

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

A cosplaynek arról kéne szólnia, ami: egy izgalmas hobbi, nem pedig verseny, kinek van drágább alapanyaga egy adott jelmezhez, és sokkal elfogadóbbá tenném a cosplayer közösséget egymás iránt. (igaz ez már két dolog)

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Mrs Lovett : kép: Korompay Balázs

Nagyon érdekelnek a történelmi jellegű ruhák. Mivel ez egy külön szakma, nagy elhatározás kérdése lenne ennek nekivágni, de szeretnék érteni ezekhez a szoknyákhoz, kiegészítőkhöz. Úgyhogy varrás terén szeretnék fejlődni, és ügyesebben akarok bánni a kiegészítők készítésével is. Plusz a sminkelés! Abban is fejlődnöm kell, nem szeretnék mindig segítséget kérni.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Kevés fotózáson voltam, így a rendezvényeket mondanám jobbnak.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Igen. A Harry Potter csapatunkkal sokszor előfordult ilyesmi. Muglik, nem tudnak azok semmit sem… 😀

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

A Yuuri on Ice anime Victor Nikiforovjának minden ruháját akarom! De ha nem is lesz meg tőle mind, egy-kettő még biztosan.  A női karakterek közül pedig sajnos Colleen Atwood ruhakölteményei ihletnek meg leginkább, így egy adott színésznőtől vannak kedvenc jelmezek.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

A cosplay számomra még mindig egy hobbi, amihez akkor nyúlok, ha úgy hozza a kedvem. Segít kikapcsolódni, nem fásulok bele a hétköznapokba. Nem mindenhol elfogadóak ezzel a hobbival, például itthon sosem fogják szerintem teljesen elfogadni, hogy én egy cosplayer vagyok.

Hermione Granger: kép: Bellatrix Sparrow

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Persze, de mostanában nem volt benne részem.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Meglepően jókat, és ezért érdemes csinálni. Rossz visszajelzést még egyszer sem kaptam, annál hálásabb vagyok, ha valaki örül nekem, ha meglát az adott jelmezben. Nem tudok egyet sem kiemelni, de amikor lépni sem tudsz, mert mindig fotózni akarnak, az még mindig szokatlan, remek érzés.

Marvel vagy DC Comics?

Marvel

Könyv vagy könyvadaptáció?

Könyv

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Belle áll hozzám legközelebb illetve Anasztázia.

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

Nem mennék lakatlan szigetre.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.