Oldal kiválasztása

Az utóbbi időben rákaptam, hogy új sorozatok helyett inkább nosztalgiázom időnként és előveszek egy régi kedvencet. Így voltam a Szívek szállodájával is, amikor a Netflixet böngésztem a következő néznivalóm reményében. Habár rengeteg idő eltelt a megjelenése óta, a varázsa még mindig működik. Lássuk, miért!

Gilmore3

1. Végeérhetetlen irigykedés Lorelai anyagcseréjére

Nem tudom, hogy ti hajdanán megfigyeltétek-e, nekem csak manapság tűnt fel: Lorelai folyton eszik. Ráadásul az esetek zömében gyorskaját. Ám mindez csodával határos módon meg sem kottyan neki, sőt, az évadok előrehaladtával csak egyre jobban néz ki.

2. Rory és a könyvei

Azt hiszem, mi geekek mind ismerjük azt az érzést, amikor egy új ismerősök furcsán méregetni kezdenek a könyvek irányt lelkesedésünk láttán. Szerencsére Rory nem ilyen lány, épp ellenkezőleg! Azok közé tartozik, akik megmutatták a tévénézőknek, hogy olvasni menő.

Gilmore2

3. Szívtipró kamaszfiúk, akikért még mindig tudunk rajongani

Biztos vagyok benne, hogy nektek is megvolt a kedvecetek a sorozat folyamán. Én hűséges Dean-rajongó vagyok, míg Catleen Jess mellett voksol. Az pedig tagadhatatlan, hogy ezeknek a srácoknak még mindig megvan a vonzereje.

4. Sookie sütijei

Valljátok be, ti is mindig éhesek lettetek, ha Sookie éppen főzött egy jelenetben, igaz? Nem csoda, hiszen fantasztikus ételkölteményeket tud összerittyenteni és imádni való, hogy mennyire körülményesen teszi ezt. Az én kedvencem az esküvői tortája volt.

5. Luke

Luke az a szereplője a sorozatnak, aki külön pontot érdemel. A mogorva stílusa ellenére azt gondolom, hogy az egyik legszerethetőbb karakter mind közül. Elvégre ki tudna ellenállni egy gondoskodó pasasnak, aki nemcsak a kávét, de még a vacsorát is megfőzi?

6. Lane szülei ráébresztenek, hogy a mieink nem is voltak olyan szigorúak

Emlékeztek arra a rengeteg szabályra, amit Lane-nek be kellett tartania? Az persze kevésbé meglepő, hogy ezek az intelmek gyakran süket fülekre találtak. Máris hálásabban tekintünk a 11 órás takarodóra.

Gilmore4

7. Évadokon átívelő lelkes szurkolás, hogy Luke végre randira hívja Lorelait

Az már az első évad első epizódjában is egyértelmű volt, hogy a pasas mennyire odavan. Ennek ellenére meglehetősen sokáig tartott, mire a románc bimbózásnak indult. Mi pedig jobban izgultunk értük, mint bármiért a világon.

8. A közös ellenség: Paris

Valljuk csak be, sosem értettük, hogy Rory miért kedveli ezt a tyúkot. Nem elég, hogy tudálékos, de még bunkó és beképzelt is, aki rendszeresen beletörli a lábát a barátaiba. Ezek után nincs is szükség ellenségekre!

9. Óriási kávésbögrék

Mióta újranéztem a sorozatot, minden reggel bánatosan nézek a normál méretű bögréimre. Annyival kevesebb kávé fér beléjük!

10. Michel

Ő szintén egy olyan karakter, aki úgy érzem, megérdemel egy külön pontot. Habár borzasztóan idegesítőnek bizonyul időnként, mégis imádni való a kis francia nyafogásával és a tökéletesen szabott öltönyeivel. Saját Michelt mindenkinek!

Gilmore2

És persze a jó hír, hogy 2016-ban azt is megtudhattuk, hogy mi történt Roryval az egyetem után, ami csak tovább fokozza a nosztalgia-faktort. Ha még nem csekkoltad, akkor véletlenül se hagyd ki! 😉

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!