Oldal kiválasztása

Fotó: Super Studio 8

Az utóbbi conok kétféleképpen telnek számomra. Egy, nem csinálok semmi különöset, csak pultozok vagy kettő, ott se vagyok. Az egyetem erőteljesen beosztotta a nemlétező szabadidőmet, ennek most viszont vége, akkor megyek conozni, amikor csak akarok. Ennek ellenére megint csak pihentem és pultoztam, de már ez is nagyon hiányzott.Mivel az időm nagy részét a pult mögött vagy a verseny öltözőben töltöttem, nincs annyi mondanivalóm, hogy két cikket is tudjak virítani Nektek a két napról, így hát egyben írom az egészet. Szombaton már nagyon korán elindultunk, hogy kilencre, mikor elkezdik a versenyzőket beengedni, ott lehessünk. Ugyanis Hora barátnőm versenyzett craftmanship kategóriában, és egész testes tetoválást kellett varázsolni rá. Persze amennyit csak tudott, ő csinált, hiszen ez is a verseny része, de a hátát például semmiképpen nem tudta volna egyedül kifesteni, és így is, hogy egy ideig hárman, utána ketten csináltuk, eltartott vagy két óráig az előkészület. Ezek után visszamentem a D csarnokba, és elfoglaltam a helyem a Living Dream Project pultjában, akikkel a szokásos cosplay és fotóalbum kiállításunkat vittük.

Fotó: Super Studio 8

Amióta két nagyobb és egy kisebb csarnokban is helyet kapnak az árusok, pultok, sokkal szellősebbek, szabadabbak a terek, nem kell úszni a tömegben, és nem félek, hogy fennakadok valakinek a hatalmas és drága cosplayén. A D-ben megnéztem a társasjátékos részt, a Csillagkapu Cosplay Klub pultját, és megkóstoltam azt a híres hal alakú gofrit, amit nem véletlenül szeretnek annyira az emberek.

A craftmanship versenyt mindenképp meg akartam nézni, hiszen a barátnőm is indult. Rengeteg csodás munkát és előadást láttam, úgy érzem, egyre magasabb a színvonal a versenyzők között. Amikor megláttam az eredményeket, úgy gondoltam, a barátnőm is igazán érdemelt volna díjat, de őszintén, nem tudtam volna olyat mondani, aki helyett ő lehetett volna a helyezett, mert tényleg nagyon szuper volt mindenki, elképzelni sem tudom, hogy sikerült a zsűrinek dönteni ennyi remek cosplay között.

Fotó: Rácz Tamás Photography

A nap további része számomra pultozással és pihenéssel telt, hazaérve pedig azon gondolkoztam, hogy vajon mit fogok felvenni másnap. Ugyanis előállt az a helyzet, hogy rettenetesen elrontottam a mezt, amit felvenni készültem. Rossz volt az anyagválasztás, a festékválasztás és a maszkolószalag is, így hát egészen ocsmány lett a végeredmény, arról nem is beszélve, hogy meg sem száradt. Szerencsére volt a tarsolyomban egy Stranger Things szekrénycosplay, nem különösebben bánkódtam a dolog miatt.

A vasárnapi nagy meleg ellenére a szombati szitáló esőt felváltotta a lesből támadó dézsából öntős özönvíz, ami senkit nem akadályozott meg a kültéri színpad nézésében, később pedig hatalmas pancsolásra került sor a fogadócsarnok melletti “medencében”. Sajnos ezen a napon sem láttam többet, mint az előzőn, hiszen pulttal voltam kint, de mások elmondásai alapján hatalmas buli volt az idő ellenére is.

Ami igazán meglepett, hogy minden évben egyre több az elégedetlenkedők száma, akik visszasírják a régebbi, kisebb, családias conokat, emellett pedig azt bizonygatják, milyen kevesen járnak ki manapság, hiszen rosszak a programok. Én személy szerint azt vettem észre, hogy egyre inkább sokszínű, a programok nem egy közönséget céloznak meg, hanem különböző érdeklődésű látogatók mind találhatnak valami számukra érdekeset. Aki pedig azt gondolja, már nem is járnak ide az emberek, nos, csak ki kellett volna jönnie cosplayversenyt nézni, hogy a saját szemével lássa, mekkora tömeg gyűlt össze, főleg, mikor mindenki bemenekült a passzázs alá az eső elöl. Úgy érzem, a vezetőség is egyre inkább igyekszik meghallgatni az esetleges panaszokat, javaslatokat, és megszervezni úgy, hogy a lehető legtöbb embernek jó legyen, és ezt nagyon értékelem.

Remélem, ti is olyan jól éreztétek magatokat, mint én, és szuper élményekkel gazdagodva tértetek haza venni egy forró fürdőt, miközben az elnyűtt tagjaitokat áztatva arra gondoltok, hogy vajon hogy fogjátok kibírni az őszi conig.