Oldal kiválasztása

Hát, ha múlt héten úgy éreztem, hogy rendesen felpörgött a cselekmény a Légió háza táján, akkor ez erre a hétre hatványozottan igaz. Ugyan a Chapter 24-ban voltak lassabban épülő részek, unatkozni egy pillanatra sem tudtunk, hiszen “kárpótoltak” minket egy adagnyi pazar akciójelenettel – na, nem mintha az érzelmesebb vagy a taktikát előtérbe helyező pillanatok ne lettek volna ugyanolyan jók. Ha már a karakterizációt nem mindig tudom dicsérni, minden másban igazán szuperál ez a széria.

Mióta Switch (Lauren Tsai) átkerült a Hármas Divízióhoz, David (Dan Stevens) őt keresi, hogy folytathassa a tervét, a Divízió pedig, ezt megakadályozván elrejtik az időutazót előle. Így tesznek az űrhajójukkal is, amit bolygókörüli pályára állítanak, hogy David ne tudjon olyan könnyen rájuk találni, időt nyerve ezzel – vagy legalább is azt hiszik. Davidnek ugyanis több trükk van a tarsolyában, mint gondolták, és egy látszólag “sokadrangú” karakternek köszönhetően fel tud jutni könnyedén az űrhajóra. Innen már csak az a kérdés, hogy a Divízió tagjai fel vannak-e készülve az ő fogadtatására, mi lesz Switchel, és vajon sikerül-e a David terve, és ha igen, akkor hogyan?

Picit furának tartom, mennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön a Légió név a róla szóló sorozaton belül. Bevallom őszintén, az első évadban még annyira nem is hiányzott a dolog, de amint David látszólag egyre erősebb lett, annál jobban töprengtem azon, hogy vajon a néhanapján elszórt morzsák mellett mikor láthatunk valami többet. Az új epizódban teljes valójában megkaptuk Légiót, és kár, hogy ennyit kellett várni rá, de legalább irtó penge a belépője. Az most már teljesen világos, milyen irányba megy az ő karaktere, és amennyire jó, ugyanannyira félelmetes nézni amiket csinál.

Egyvalami azonban még mindig nem tiszta számomra, és jobban belegondolva egy jó ideje már a széria vakfoltja ő. Amahl Faroukról beszélek, aki az első két szezonban egy roppantul kompetens, olykor sármos, ám leginkább rémisztő főgonosz. A második évad vége óta viszont rettenetesen kihasználatlan az ő szerepe – néha fel-felbukkan, ha kell beavatkozik, de leginkább csak a Divízió tagjainak dirigál, akik még hagyják is neki, mikor ő legalább ugyanannyi lény életét keserítette meg, mint a főszereplőnk. A történet elején azt éreztették velünk az alkotók, hogy Farouk és David egy szinten vannak, és gyakorlatilag elválaszthatatlanok – így vagy úgy – egymástól, de akkor miért is szerepel még a sorozatban, ha ennyire háttérbe lett szorítva?

A fenti siralmaim ellenére még mindig élvezem a Légiót, várom minden héten az új részeket, és természetesen rettentően kíváncsi leszek a végkimenetelre. Annyi viszont biztos, hogy fájni fog, de egyszerűen nem tudom nem nézni.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.