Oldal kiválasztása

Azt hiszem, az idei is egyike azoknak a nyaraknak, amikor nem a nyaralást, a szabadságot vagy a szünidőt vártuk. De nem ám, hiszen a Stranger Things újabb évada sokkal izgalmasabbnak ígérkezett, mint a balatoni csónakázás, vagy a szomszéddal való tollasozás. És július 4.-én végre meg is érkezett, hogy mindenki ráragaszthassa a szemeit a Netflixre.

Vigyázat, spoileres is lehet az írás!

A második évad végén Eleven (Millie Bobby Brown) végre otthonra lelt Hoppernél (David Harbour), Will (Noah Schnapp) is végre nyugodtan otthon maradhatott, no és persze Nancy (Natalia Dyer) is megtalálta magának a nagy őt. Idilli, nem? Kár, hogy az oroszok úgy döntöttek, hogy ezt a gyönyörű mesét ismét összerondítják. Mert hát csak nem lehet annyiban hagyni Upside downt!

Pedig végre itt lenne a remek alkalom, hogy a srácok is kiélvezzék a nyarat. Vége a sulinak, még Steve-nek (Joe Keery) is sikerült leérettségizni, ideje munkába állni, mielőtt megkezdődne az egyetem. Nancy és Johnathan (Charlie Heaton) a helyi újságnál, Billy (Dacre Mondtgomery) a strandon tengeti napjait a pornós bajusza társaságában, míg Steve a pláza fagyizójában talált munkát. Egyik sem éppen az álommeló, de nyári munkának megteszi, hogy ne üres zsebbel kerüljenek majd a koliba.

Az események akkor kezdenek újra sötétségbe borulni, amikor Nancy nem bír a fenekén maradni és mindenáron fel akar deríteni egy rejtélyes patkányinváziót. A városban senki nem hisz neki, ám szent meggyőződése, hogy több húzódik meg a háttérben, mint amennyi első ránézésre tűnik.

Ezúttal demogorgonokból jelentősen hiányt szenvedünk, de van helyette fincsi kis elmenyúzó, aki lassan begyűjti magának Hawkins egész lakosságát. Itt szeretném megjegyezni, hogy én ijesztőbbnek találtam, amikor még csak egy fura és hatalmas árnyék volt. Most, hogy teljes életnagyságban „elénk állt”, inkább csak csúf teremtésnek nevezném, de kevésbé ijesztőnek.

Van itt minden, ami egy igazán fájdalmas évadhoz kell. Búcsút veszünk olyan szereplőktől, akiktől nem akarunk és helyettük olyanokat zárunk a szívünkbe, akikre nem is számítottunk. Merthogy a tökkelütött orosz tudós mostanra a Stranger Things-rajongók egyik kedvence lett. Persze, ez valahol érthető, hiszen a készítők kénytelenek voltak enyhíteni a halálos mértékű tudását némi Bolondos dallamokkal és jégkásával, ami nélkül nem tud meglenni.

Az pedig holtbiztos hogy a lezárást követően még kíváncsibban várjuk majd a negyedik évadot. Nekem már megvan a magam tippje, hogy ki lehet a rejtélyes, amerikai rab az oroszoknál. Na, és nektek?

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!