Oldal kiválasztása

Legutóbb egy rendkívül lassan építkező és stratégikus epizódot kaptunk, ehhez képest ezen a héten rendesen megkavarták a szálakat. Összességében így is “csak” közepes tempójúnak mondanám az Unknown Caller címre keresztelt remekművet, viszont remekül eloszlanak az akciódúsabb és az érzelmesebb pillanatok, az első perctől az utolsóig lekötve ezzel a közönség figyelmét.

Miután megtudták, hogy a kis Nichole Kanadában van Luke Bankole-al (OT Fagbenle), a Waterfordok minden erejüket bevetik, hogy újra láthassák a babát, ehhez pedig June (Elisabeth Moss) segítségét is kérik. A szolgálólány vonakodva ugyan, de beleegyezik a tervbe, ami a következő: felhívja férjét telefonon – természetesen a Waterfordok és Lawrence parancsnok (Bradley Whitford) jelenlétében – és meggyőzi, hogy egyezzen bele a találkozóba. Luke végül Serena Joy-jal (Yvonne Strahovski) hajlandó csak tárgyalni a torontói reptéren, de végbemegy a találkozó, és a férfi végre hallhat valamit June-ról is. Eközben June-nak sikerül picit közelebb kerülnie új parancsnoka feleségéhez, Eleanorhoz (Julie Dretzin), Serena Joy pedig apró beleszólást kap Gileád politikai életébe.

Eddig nem nagyon volt alkalma kibontakozni, ám ebben a részben végre megmutathatta OT Fagbenle is, hogy mire képes, és engem egy pillanat alatt le tudott nyűgözni, úgyhogy jár neki az összes dicséret. Luke és June egyszer sem voltak egy légtérben egyik közös szcénájukban sem, sőt, mindegyiknél csak egymás hangjára támaszkodhattak, de annyira ügyesen megoldották ezeket a momentumokat. Fagbenle főleg a hidas jelenetnél brillírozott, ahol még nem is beszélt olyan sokat, mégis gyönyörűen át tudott adni minden érzelmet, és még most is kicsit párás a szemem ha visszagondolok rá.

A hét másik csúcspontja egyértelműen Serena Joy és az ő döntései voltak, és nem hiszem el, hogy megint Yvonne Strahovskit kell dicsérnem, de ez a nő egyszerűen következetesen zseniális. Serena folyamatosan a szófogadás és a lázadás közt vívódik, hol ide, hol oda húz a szíve, és részben emiatt is roppantul érdekes figyelni az ő sztorijának alakulását. Bízom benne, hogy végül a “jó oldalra” fog állni, de van egy olyan sejtésem, hogy a legutolsó pillanatig nem lehetünk ebben majd biztosak!

 

Kíváncsiságom továbbra is töretlen, A szolgálólány meséje nagyon jó irányba halad a harmadik szezonban, úgyhogy tűkön ülök a következő epizódig!

 

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.