Oldal kiválasztása

Persze itt most lehetne kismillió másikat is felsorolni és kivesézni, de most konkrétan 5 olyan kisebb gyöngyszemet válogattam össze, amik hathatnak elsőre ezerszer bejáratott sablon szövegnek, ém mégis többszöri nézésre/olvasásra lehet, hogy más értelme is megmutatkozik a szövegnek. De persze, egy szöveg semmit sem ér önmagában, hogyha nem tudjuk milyen kontextusban és ki használta, igy ezek is meghatározzák egy szöveg erősségét.

5.“Józan ész? Sajnálom, de nem emlékszem, hogy valaha is szükségem lett volna egy ilyen felesleges dologra.”– Zaraki Kenpachi (Bleach)

Annak ellenére, hogy vannak olyanok, akik furcsának gondolják Zaraki harcéhségét és a csatákban való vadállat módjára harcolást, ez Kenpachinak pont abból a részéból fakad, hogy minden nap meg kellett küzdeni azért, hogy megélhesse a másnapot. Egy olyan világban, ahol mindenhonnan érhet téged támadás, még akkor is nehéz nyugodtan végiggondolni a saját mind az ellenfeled dolgait, ha képzett harcos vagy. Igy Ken-chan a könnyebb és nyilvánvalóbb utat választotta: addig vágja ész nélkül az ellenfelét, amíg az mozog.

  1. A kendőzetlen igazság néha sokkal nagyobb sebetek hagy, és úgy változtat a dolgokon, ahogy eddig el sem tudtad képzelni.” – Padparadscha (Houseki no Kuni)

Bár ali szerepel valamit a képernyőn, abban nagyjából mindenki aki a látta a sorozatot egyetért, hogy Padparadscha az egyik, ha nem a bölcsebb a kövek közül – és valószinüleg tisztában van olyanokkal is, amikkel a többiek nem.  Mikor Phos tanácsot kér tőle, Padparadscha nem tér a ki a válasz elől, megmondja a saját véleményét, de a döntést, hogy milyen irányba haladjon ezután Phos, a fiatal ékkőre bizza – mert ő más sorsába nem szólhat bele és nem dönthet.

  1. Úgy gondolom egy embernek akkor van igazi értéke, ha a saját akarata szerint cselekedhet.”- Makishima Shogo (Psycho-Pass)

Ezt nagyon üdítő volt egy olyan embertől hallani, akinek a létező legkifacsartabb szeretete van az emberiség irányába. Mert oké, hogy egy hidegfejű sorozatgyilkos, ennek ellenére azt akarja, hogy az emberiség “felébredjen” abból a kényszerű álomból amit a Sybil-System boritott rájuk, elzárva ezzel a valódi potenciáljukat – mondjuk, hogy ezt elérje, az eszközei nem éppen a legfelebarátiabbak.

  1. A pénz isten?- Nem. Erő, ami sokkal hatásosabb, mint isten.” – Revy (Black Lagoon)

Sokszor nem tudok abban dönteni, hogy Balalaika vagy Revy az, akinek a legkomolyabb mondásai vannak a Lagoon hölgyei közül, de ez az egy döntött a kérdésben. Revy múltja miatt nem képes hinni istenben – vagyis pontosítsuk, ő az erőben hisz. A pénzben, amivel elég erőt tudsz magadnak szerezni. Amikor pedig ezzel a felfogásával szembesíti a még messz humánosabbnak mondhat Rockot, akkor a néző ereiben valósággal megfagy a vér.

  1. “Nem szégyen az, ha gyenge vagy. De gyengének maradni igen. “– Fuegoleon Vermillion (Black Clover)

Az eléggé lehangoló quotok után most következzék talán az, ami mindegyikkel nagyjából szembemegy egy olyan személy szájából hangzanak el, aki bár nemes, de nem a vér alapján itéli meg az embereket, hanem abból, hogy mit képesek elérni saját erejükből és hova képesek fejlődni. Rendelkezhet bármilyen nagy erővel az a személy, ha ez az erő egy másokat ok nélkül szadizó gyáva férget takar, akkor azt az oroszlánkirály szénné süti.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.