Oldal kiválasztása

Kedvenc sorozatgyilkosunknak pofátlanul sikerült megszerettetnie magát, azonban a második évadra ez a szeretet alábbhagy, vagyis, csupán egy időre!

Dexter Morgan (Michael C. Hall) a testvére meggyilkolásának terhével küzd, amit ráadásul nem oszthat meg senkivel, különösen nem Debrával (Jennifer Carpenter), aki szorongásos tüneteket mutat, és az elrablása óta Dexter lakásában él, ami megnehezíti Dexter éjszakai hobbiját. De Debra nélkül is elég kusza a helyzet, mivel James Doakes őrmester (Erik King) folyton Dex sarkában lohol, és ezért eléggé veszélyes az éjszakai vadászat. De ha már egy baj van, az bizony bevonzza a többit is, és hamarosan előtérbe kerül Miami legújabb sorozatgyilkosa, aki a Bay Harbor-i mészáros nevet kapta, és aki bár hiába körmönfont, egy ravasz FBI nagykutyát küldenek, hogy elkapja.

A második évad teljes egészében eltér a könyvtől, és én kifejezetten szeretem, mikor egy széria a maga útját járja, és a könyv esszenciáját emeli képernyőre, nem pedig annak a tartalmát, így esett, hogy teljesen más szereplők vannak életben jelenleg, mint a könyvben, és ez tovább viszi a kíváncsiságomat is.

Dexterre rájár a rúd, nem is kicsit, és hiába Harry tanításai, nevelőapja sem tudta felkészíteni arra a kuszaságra, ami rá vár a valódi életben, miközben Dex félig az árnyékvilágban él. Külön érdekes volt látni, hogy próbálja feldolgozni főszereplőnk a bátyja megölését, ami egyfajta nyomást helyezett rá, mintha kettejük helyett kellene élnie, miközben minden erejével azt kívánta, legyen valaki, akivel megoszthatja a Sötét Utas terhét.

Legnagyobb meglepetésemre a sorozat alkotói ezt egy ravasz, bár kissé kaotikus megoldással enyhítették: Lila (Jaime Murray) jött, látott, és forgószélt kavart, méghozzá nem is akármilyet. Dexter támogatója és barátja ugyanis olyan szinten értette meg jól nevelt szörnyetegünket, amire korábban senki sem volt képes, és ez elbűvölte őt, akárcsak a Hold. Jaime Murray ismét fantasztikusat alkotott, a Defiance sorozatban is ő volt a legjobb, itt pedig annyira könnyűvé tette gyűlölni Lilát, hogy nem is értem, miért nem ismert jobban a színésznő, akinek ennyire a kisujjában van a szakma.

És ha már Defiance, Dexter barátnőjét, Ritát Julie Benz alakítja, aki szintén a kissé felemás sci-fi sorozat egyik főszereplője volt. A könyvekben sem zártam szívembe Ritát, bár kedveltem benne az anyát és a hűséges társat, azonban a második évadra a készítők úgy döntöttek, a pokolba ezzel és kaptunk egy kiállhatatlan és királynőként viselkedő Ritát, amin Benz nulla közeli színészi játéka sem segített – tényleg, már a Buffy, a vámpírok rémében és az Angelben is gyatra volt!

Bár a második évad a szememben gyengébb produktum, mint az első, mégis, nagy reményeket fűzök a harmadik évadhoz, illetve adózom a készítők merészségének, amiért eltértek Jeff Lindsay könyveitől.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.