Oldal kiválasztása

Több mint egy év várakozás után hétfőn visszatért a képernyőkre a Marvel tévés repertoárjának legőrültebb sorozata, a Légió. A második évad, főleg annak lezárása, hagyott némi kivetnivalót maga után, ám a harmadik szezon már a promójával is megfogott, úgyhogy nagy elvárásaim vannak az új felvonással kapcsolatban. A premier meg is ütötte a lécet, A korábbi premierekhez hasonlóan a Chapter 20 is aránylag pörgős volt, ám most jobban eloszlottak az akciójelenetek, ami egyáltalán nem volt baj.

David (Dan Stevens) a fináléban történtek után rejtőzködésbe kezd, hogy a Hármas Divízió tagjai és Farouk (Navid Negahban) meg ne találják. Egy nap Switch (Lauren Tsai), egy fiatal időutazó rátalál a srác rejtekhelyére, miután megfejti az útközben elszórt rejtvényeket. A helyszínen kiderül, hogy David egy csapatnyi embert maga mellé toborzott, akik megvédhetik őt egy esetleges támadástól, és Switch épp kapóra jönne, hiszen időutazó – hiszen egy olyan embert igen nehéz meglepni, aki képes visszamenni a múltba és megváltoztatni azt. A támadásra rövid időn belül sor is kerül, és Switch bizonyíthat, ám nem megy ez olyan könnyen, mint ő, David, vagy éppen a Divízió gondolta.

Rengetegszer elmondtam már korábbi értékelőkben is, de ez a széria egy vizuális mestermű. Egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű a képi világ, még úgy is, hogy sokszor igencsak abszurd, vagy akár egyenesen ijesztő képsorokat tárnak elénk. Nyilván a látványvilág nem minden, viszont nagyon fontos kísérője lehet, és szerintem kell is legyen, egy történetnek, és ez a Légióra hatványozottan igaz. A zenei betétekről már nem is beszélve – számomra még most is hihetetlen, hogy képesek saját dalokat költeni, amik a karakterekre vagy éppen a sztorira reflektálnak, sőt, mi több, mindez hozzátesz a széria őrült légköréhez.

Ami a karaktereket illeti, van nekünk egy teljesen új szereplőnk, az időutazó Switch, aki elég érdekesnek tűnik, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy komoly dilemmába fog sodródni elég hamar, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog kikecmeregni belőle. Davidnek nagyon tetszik az új perszónája – az öltözékével együtt, akármennyire is mellékes ez a rész –, nem tudom, hogy ez volt-e az alkotók eredeti célja, de egyelőre nagyon a “főszereplőből főgonoszt” irányba akarnak elmenni, ám nekem eddig nem sikerült bekapnom a horgot.

Erősen indított a Légió harmadik évada, az írók számtalan lehetőséget fektettek az asztalra, és biztosan nem fogunk unatkozni a hátralevő hét epizódban.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.