Oldal kiválasztása

Habár még csak az év első felében járunk, a horrorfilmek felhozatala máris igen izgalmas. Persze, idén is elmondhatjuk, hogy a filmek elég vegyesen alakulnak, bőséggel akadtak gyenge darabok is a mozikban, de szerencsére jóféle alkotások is akadnak bőven.

Akadtak a filmek között olyanok, amelyekre nagy reményekkel ültünk be, még mások egészen nagy meglepetést okoztak azzal, hogy képesek voltak a képernyőhöz ragasztani a szemeimet. De lássuk, kik rabolták el idén a szívemet!

2019top5horror1

5. Végtelen útvesztő

Egyike volt azoknak a filmeknek, amikbe kétkedve kezdtem bele. Nem vagyok oda a hangzatos, nagyzolós filmcímekért, így hát mindig szkeptikusan állok hozzájuk. Az alapszituáció kissé sztereotip: hat idegen ember meghívót kap egy rejtélyes játékra. Ám csak a helyszínen derül ki, hogy a játék célja a túlélés.

Izgalmas volt, lekötötte a figyelmemet egész idő alatt és a színészi munkát is csak dicsérni tudom. De úgy érzem, hogy a fordulatokon lehetett volna még csiszolni, hogy a néző megkapja azt a jól ismert, elégedett érzést, amikor véget és a film.

2019top5horror2

4. Boldog halálnapot 2.

A Boldog Halálnapot első része számomra inkább azoknak a horroroknak a listáját gyarapította, amiket nem azért nézek meg, hogy végigizguljak, hanem hogy egy kicsit kikapcsolódjak és jól szórakozzak. Persze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vérnyomásom olyan alacsony, hogy egyesek szerint megijedni sem tudok, de ennek ellenére kedvelem azokat a filmeket, amiket egyszerűen csak élvezek anélkül, hogy tövig rágnám a körmeimet.

Tree nagy reményekkel tér vissza a megszokott életéhez, hogy talán elfelejtheti, de természetesen az élet, vagy esetében a halál nem így működik. Ideje szembenézni a rémisztő mumussal – újra és újra. A sztori nem nagy durranás és nem is várjuk el tőle – éppen ezért szeretjük.

2019top5horror3

3. A lángoló fiú

Ez a film már egy kicsit komolyabb alkotás, mint a többi. A címadó fiú egy úrhajóban zuhan a földre, majd egy gyermektelen házaspár gondozásába kerül. Ám ahogy cseperedik a fiú, egyre meghökkentőbb dolgokat produkál.

A történetet sokan Supermanéhez hasonlítják teljes joggal. Ám ebben az esetben nem egy felnőtt férfiről beszélünk. És egy gyerek, aki nem képes kontrollálni az erejét, könnyen elcsábul a sötét oldalra. Érdekes volt ezt boncolgatni, hiszen a természetfeletti köntösében egy nagyon is valódi problémával találjuk szembe magunkat. Tipikusan az a film, ahol eszembe se jutott a túlélőknek szurkolni.

2019top5horror4

2. Kedvencek temetője

King klasszikusának újradolgozott verzióját minden rajongó – köztük én is – nagyon várta. Én részemről nem is csalódtam benne. Persze, ehhez sokat hozzátesz, hogy pontosan azt vártam, mint az elődjétől, csak épp a modern technika csodáit kihasználva. Ezt sikerült is hozni.

Remekül sikerült hozni az igazi, Kingre jellemző hangulatot és még remek csavarokkal is sikerült megfűszerezni az egészet. Továbbra is az egyik kedvencem, hiszen mint ahogyan azt már megszokhattuk a horror koronázatlan királyától, most sem kímélték a társadalom rákfenéit – és szerencsére nem is kell.

2019top5horror5

1. Mi

A film egy meglehetősen unalmas felvezetővel indul: a család nyaralni indul, majd minden katasztrófába torkollik. Ez önmagában nem volna túl egyedi, viszont mindaz, ami kikerekedik az egészből, az nagyon is.

Azt már tudhatjátok, hogy gyengéim azok a filmek, amelyek az ijesztgetésen és belezésen túl képesek rámutatni az emberi gyarlóságra. És ebben a Mi egyenesen zseniálisan teljesít.

Mindezek fényében már csak kíváncsibban várom, hogy mit hoz majd az év második fele. A kedvenc pokrócom már bekészítve, popcorn a mikróban, folytatódjon az ijesztgetés!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!