Oldal kiválasztása

Hazánkban először kerül megrendezésre egy ilyen volumenű női Rainbow Six kupa. Június 15-én garantált a szórakozás, a magas színvonalú közvetítés és verseny, de ezúttal csajok a főszerepben!

Honnan jött az ötlet az Rainbow Six női kupa megrendezéséhez? Mi a célkitűzésetek?

Az ötlet onnan jött, hogy eddig a GamingIsFun kupasorozatnak mindegyik állomása valamilyen formában a Rainbow Six közösség egy kisebb részére helyezte a fókuszt, hogy érezze mindenki, rá is gondolunk, akkor is, ha ő például PS4-en játszik, pedig Pro League például nincs konzolon. Platformok alapján már mind a három közösségnek megvolt a saját kupája, úgyhogy gondoltam itt az ideje most annak a nemnek szentelni egy kupát, aminek itthon még egyetlen nagy volumenű rendezvény sem volt rendezve. Az esemény célja a női esport népszerűsítése itthon, a gamer lányok bátorítása, hogy igenis, ha szeretik, amit csinálnak, akkor induljanak el versenyeken, legyenek bátrak, továbbá hölgyek elfogadtatása az esportban, egy egészséges gondolkodás kialakítása a közösségben arról, hogy igen a csajok is lehetnek nagyon tehetségesek, és ügyesek.

Miben más megszervezni egy női kupát a férfiakétól?

A kupa online, úgyhogy a legnagyobb kihívást azt jelentette, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden résztvevő hölgy. Végül az a megoldás született, hogy nem nyílt regisztráció lesz rá, hanem meghívásos alapon csatlakozhatnak csapatok, de bárki kérhet meghívást egy bizonyos zárt online csoportból, ahol csak magyar R6-os csajok vannak, és egymás közt már rég óta rendeznek fun cupokat, de most van először lehetőségük a nagyközönség előtt játszani. Tehát félig meddig zárt, félig meddig nyílt a jelentkezés.

Kik segítenek neked a szervezésben?

A szervezés nagy részét egyedül csinálom, mivel a kupa névadója a GamingIsFun csatorna és azt is egyedül viszem, szerintem így hiteles. Ettől függetlenül sokan segítenek, hölgy ismerőseim, TRCat, Lullaby, Shaki, Deanraiser és HimePanda Rainbow Six játékosok a csapatok meghívásában, a csatornám moderátorai közül és az Esport1 munkatársai közül pedig páran a lebonyolításban és a közvetítés lendületes menetének fenntartásában segítenek vagy fognak segíteni.

Hogyan lehet részt venni a kupán, mik a részvétel követelményei?

Ha valaki nincsen bent ebben a csoportban (ha benne van, tudja), akkor ráírhat a GamingIsFun bármelyik social media felületére, és onnantól megbeszéljük, de az biztos, hogy – ilyen szempontból nézve – “külsősök”-nek is lesz valami verifikáció, nehogy belefussunk pár fake accountba.

Nézőként hol lehet követni az eseményt, illetve ki lesz a kommentátor?

A hivatalos (tervek szerint nagyon magas produkciós színvonalú) közvetítés a twitch.tv/GamingIsFunHUN partnercsatornán fog nagyjából 9-10 órán keresztül pörögni, arról még nem született döntés, hogy a játékosok is streamelhetik-e vagy csak felvehetik, és utólag feltölthetik az ő szemszögükből. A kommentátori pozíciót TZeus-szal ketten fogjuk betölteni, nagyon örülök, hogy elvállalta ezt a munkát, hiszen Magyarország egyik, ha nem legjobb, még V4-en is díjazott esport kommentátoráról beszélünk.

Hogyan válogattátok ki a nyereményeket, és mik lesznek azok?

A nyereményalap 60 ezer forint, amit a kupa egyik szponzora az ENEBA.com és a női esport elhivatott támogatója, F4UW, a korábbi RIFT edzője közösen biztosított. Továbbá a közvetítés alatt folyni fog egy nyereményjáték, melyben hivatalos Rainbow Six kitűzőket lehet majd nyerni.

Mint az Esport1 kommentátora mi a véleményed a női e-sportról?

Elképesztő, hogy ez elmúlt években mennyire tör előre a női esport, de a külföldi példa azt mutatja, hogy kell egy beindító löket. Reméljük, itthon ez a kupa lehet ilyen löket. Hosszútávon nem gondolom, hogy szét kell választani a női és a férfi esportot, de azt jónak látom, hogy egy kezdő lökést adni a hölgyeknek, hogy utána magabiztosan tudjanak játszani már nem csak a saját nemük ellen.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságon gyűjtött tapasztalatot miként tudjátok hasznosítani a mostani kupán?

Sokat tanultam produkciós szempontból az MNEB-en, és sokat tanultunk kommentálással kapcsolatos kérdésekben is, amit egy az egyben fel lehet használni egy ilyen eseményen is, a technikai részletekkel, hogy ez pontosan miben nyilvánul meg, inkább nem untatnék senkit, úgyis látni fogjátok, ha június 15-én megnézitek a közvetítést a twitch.tv/GamingIsFunHUN csatornán.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.