Oldal kiválasztása

Határozottan kijelenthetem, rajongok mindenért, ami kicsit is vámpíros: elolvasok minden könyvet, megnézek minden filmet és sorozatot – ennek persze megvan a maga előnye, mert olyan fantasztikus dolgokat láthatok, mint a Buffy, a vámpírok réme, vagy kezembe kerülhetnek kissé középszerű, ám igen élvezetes könyvek is.

Rachel Caine, vagyis eredeti nevén Roxanne Conrad amerikai írónő Morganville-i vámpírok sorozata a 15. kötettel ért véget 2013-ban, amiből magyarul kettőt jelentetett meg az Agave Kiadó, és bizony én „csupán” ezt a kettőt olvastam el.

Claire ​Denvers a Morganville egyetem diákja, aki már a suli kezdetekor összezördülésbe kezd a helyi csajokkal, és ami után Claire-nek menekülnie kell. Új albérlete, az Üvegház eleinte egy olcsó ideiglenes szállásnak tűnt, azonban a rejtélyek napról-napra sorakoztak, és velük együtt az élőhalottak is. De mi köze az Üvegházban lakó Shane-nek, Michael-nek és Eve-nek ehhez a misztikus világhoz, és tulajdonképpen mibe is csöppent bele Claire?

Mind az Üvegháznak, mind az Élőhalottak báljának fülszövege és borítója igen megkapó, ahogy maga a történet is az, végig fenntartja a feszültséget, és egy pillanatig sem unatkozom, ugyanakkor a teljes egészében indokolatlan cliffhanger a kötetek végén, nos, indokolatlanok, és bevallom a második kötetnél eléggé fel is húzott a dolog. Sosem értettem, hogy egy jó történetnek miért van szüksége ilyen ócska és banális húzásra, de míg egyszer ezt elnéztem a kötet szerzőjének, másodszorra már nem ment – bár volt bennem némi hajlandóság a folytatásra, de mivel nem jelent meg több kötet magyarul, így feladtam.

Szereplőink karakteríve nekem kifejezetten tetszett, annak ellenére, hogy egy Young Adultról van szó, Caine igen minőségi és jól átgondolt köteteket tett le az asztalra, amiket tényleg öröm volt olvasni – a nagy rejtély, na, az egyszer sem esett le, de végig úgy izgultam, mint egy tini!

Vámpír-fanoknak örömmel ajánlom a kötetet, meg persze olyan könyvmolyoknak, akik képesek túllépni a cliffhangeres fiaskón. Talán valamelyik kiadó folytatja tovább a Morganville-i vámpírok sorozatot, és akkor nekem is ismét megjön a kedvem hozzá, de jelenleg annyi szuper regény sorakozik a polcomon (meg a padló, és a szekrényen, és az ágy sarkában, és úgy mindenhol), hogy egyelőre nem tervezem az angol nyelvű kötetek beszerzését.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.