Oldal kiválasztása

Kénytelen vagyok súlyos egészségügyi problémával diagnosztizálni ezt az epizódot — ez pedig nem más, mint az Évad Utolsó Előtti Része-szindróma.

Végre sikerül találni valakit, aki vért adhatnak Gusnak, és így végre megműthetik a kisfiút, a reménybeli donort azonban Angliából kell az Államokban reptetni—amivel még nem is lenne baj, csakhogy a nő súlyos agorafóbiában szenved, és még a gépről sem mer leszállni. Mindeközben Ameliáék gerinctörött betege továbbra sem javul, sőt, a tüdejével is problémák lépnek fel; Meredith gyakorlatilag beköltözik Jóhoz, hátha a nő neki megnyílik—meg így legalább elkerülheti Andrew-t annak szerelemvallása után. Jackson végre ráveszi Maggie-t, hogy menjenek el kempingezni, de a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy tervezték. Teddy rádöbben valamire, ami az egész életére kihatással lehet, Catherine és Bailey pedig baljóslatú, titkos tanácskozást folytat egy csapatnyi „öltönyössel”.

Talán kezdjük ott, hogy mit is értek az Évad Utolsó Előtti Része-szindróma alatt: gyerekek, végérvényben teljesen mindegy, hogy mi történik ebben az epizódban, mert az egyetlen funkciója az, hogy felvezesse a jövőheti évadzárót. Ami persze egyben azt is jelenti, hogy az itt elinduló/folytatódó történetszálak közül semmi, de semmi nem kerül lezárásra—mert majd hát a jövő héten!

Álljanak itt a félbemaradt események a teljesség igénye nélkül, a világ minden létező spoilerjét belevéve: miután Maggie morgolódik és bénázik egy sort (barátném, legalább egy kicsit próbáld meg élvezni a természetet, légy oly kedves), ő és Jackson kinn ragadnak a vadonban, hála a készülődő viharnak—miközben persze Maggie-re szükség lenne a kórházban. Mivel—dobpergést kérek!—Teddy vajúdni kezd (könyörgöm, legyen már egy, legalább egy normálisan, tragédia/komplikáció nélkül lezajló szülés ebben a sorozatban!*), ezért nem tudja már őt helyettesíteni, viszont Gust meg kéne műteni. Ja, Gusnak amúgy szívrohama volt, és most berakták a hiperbarikus kamrába, hátha így több oxigénhez jut a szervezete. Ketten vannak vele, Meredith és Alex—Alex értelemszerűen mert az orvosa, Meredith meg azért, mert be akar számolni a barátjának arról, hova is jutott Jóval. Ja, egy dolog azért mégiscsak történt: Jo végre megnyílt, beismerte, hogy mi a baj, és lassan megteszi az első lépést a gyógyulás felé. Ami szép és jó, csak annyira elegem van már a „Meredith a szép, a jó, a megmentő”—lemezből.

De lépjünk is tovább! Szóval Meredith és Alex éppen a kamrában vannak az eszméletlen gyerekkel, mikor megjelenik Andrew, Catherine-nel a háta mögött. Ugyanis—megint dobpergést—kiderült, hogy Meredith biztosítási csalást követett el (az előző részben, amikor a lánya biztosítását felhasználva műtötte meg a biztosítatlan bevándorló kislányt). Azonban egyelőre úgy néz ki, hogy nem Meredith üti meg a bokáját, hanem Andrew, aki magára vállalja a dolgot. És ezen a ponton már megint elegem van Meredith-ből, meg abból, hogy Andrew most miatta szenved, meg úgy alles zusammen a kettejük kapcsolatától, amitől még mindig kiráz a hideg. Miért?! (Ordította az író a semmibe.)

Végezetül pedig ott van az az éppen zajló szerelmi… ötszög? Tudjátok, a Koracik-Teddy-Owen-Amelia-Link—tengely. Ahol most Teddy rájött, hogy neki Owen kell, múltkor Owen is rájött, hogy neki nagyon kell valaki, csak nem tudjuk, hogy Teddy vagy Amelia, Link meg éppen most akarja komolyra fordítani a dolgot Ameliával, Koracik meg… tök cuki, és sajnálom, hogy a padlón fog kikötni. Zárszóként: na, ez aztán tényleg szappanopera!

De az egészben a lényeg az, hogy minden szál függővéggel ért véget, és hogy maximalizáljuk a drámát, természetesen jön a vihar, meg a tejköd (régen volt már katasztrófa Seattle-ben), és Owen meg Schmidtt meg Gus donorja már meg is akadtak az autópályán egy tömegkarambol közepén. Vagyis rettentő szórakoztató lesz a jövő heti évadzáró. Vagy nem. De az egyik biztosan.

*Bailey férje balesetezett, amikor Bailey szült. Meredith első szülésénél sürgősségi császárt kellett végezni, amibe majdnem belehalt, a másodiknál meg csak annyit láttunk, hogy nagyon vérzett. April első gyereke meghalt, a másodiknál a konyhaasztalon császározták. Callie autóbalesetezett, a gyereke meg huszonnégy hétre született. Amelia gyereke, bár a Private Practice-ben, de agy nélkül született.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.