Oldal kiválasztása

Emlékeztek, korábban azt mondtam, nem nagyon van az évadban filler. Nos, ez a rész sem teljesen az, de azért nagyon megközelíti, és be kell vallanom, az összes rész közül talán ez volt az egyetlen, amit picikét untam is.Számomra ez a rész egy hullámvölgy a sorozatban, de hát ilyennek is kell lennie, nem lehet minden szuper, és ti is biztosan unnátok, ha hétről hétre csak csorgatnám a nyálam ezekben a cikkekben. Nézzük is, mi történt a mai epizódunkban!

Egy titokzatos öregasszony tér be Doctor C boltjába az eső elöl. A hölgyről kiderül, hogy kártyából jósol, és szívesen marad is egy pár napot, hogy belekukkantson az érkező vendégek jövőjébe. Elsőként Sabrina és Nick térnek be az üzletbe, a lány pedig ha már itt van, kapva kap az alkalmon, és megkérdezi, bízhat-e Nickben. A kihúzott kártyák hatására látomása támad, amit csak akkor vesz észre, mikor ismét az asztalnál ül, é nem tudja, hogyan került oda. A napok során a nő többeknek is a jövőjébe néz, Harveynak, Rosnak, Theonak, Zeldának és Ambrose-nak, de mindegyikük látomása sötétebb és nyomasztóbb, mint Sabrináé. Harvey azon vívódik, elmenjen-e egy másik városba művészeti képzésre, Ros kezd kételkedni benne, miért ad a templom minden alkalommal kérdés nélkül pénzt az apjának, Theo szeretne minél hamarabb férfi testben élni, Zelda pedig hamarosan Lord Blackwood felesége lesz, és nem tudja, felfedheti-e előtte a titkát. A titkot, hogy elrejtette a férfi gyermekét, Leticiát, hogy megvédje.  Ezek a jelenések nem csak durvábbak, de mint később majd kiderül, mindegyik előrevetít valamilyen eseményt a jövőből. Ezt viszont senki nem tudhatja előre, de addig is, mindenki valamilyen tanulságot kap a látomása végén.

A legutolsó, és egyben a legnyomasztóbb talán Ambrose látomása, aki szeretne Lord Blackwood kedvében járni, hiszen miatta járhat ismét szabad lábon, de úgy sejti, egyszer nagy árat fog fizetni érte. A látomása szerint Blackwood arra kéri őt, hogy ölje meg a családját a Judas Society nevében, ami a főpap titkos társasága. A látomás nagyon összezavarja a fiút, főleg, mert eredetileg a szerelméről, Luke-ról kérdezte a jósnőt. A legdurvább viszont csak ez után követezik. Blackwood magához hívatja Ambrose-t, és közli vele, hogy Luke egy fontos küldetés során életét vesztette, és neki kell átvennie a helyét a Judas Societyben. Feladatot egyenlőre nem kap, de már ez a hír is kísérteties a látomást tekintve. A jósnő pedig lehet, nem is az, akinek kiadja magát…

Annak ellenére, hogy vannak a részben nagyon erős jelenetek, mint Ambrose előbb említett sztorija is, ez a rész inkább csak előrevetít eseményeket, megalapozza a szereplők hangulatát, lelki világát, hogy kihez fordulhatnak bizalommal, és kitől kell tartaniuk. Tényleges események nem igazán történnek, bár mindenki úgy érzi, mintha egy párhuzamos világba csöppent volna.

Ahhoz képest, hogy csak látomásokat kapunk, sokkal izgalmasabb, mint bármelyik hasonló rész, amit eddig akármilyen sorozatban láttam, de a rengeteg erős epizód között nekem ez a gyengébbek felé húz. Fontosnak viszont fontos, mindenképp nézzétek meg ezt is!