Oldal kiválasztása

A mai részben végre sor került a várva várt nagy csata egy részére, elkezdtek hullani a szereplők, fröcsögni a vér, és valamiért úgy érzem, az utolsó részek csak még durvábban lesznek!Legutóbb ott hagytuk magukra a szereplőket, hogy Sunny, Bajie és Kannin elindultak vissza a Pusztaságba, hogy legyőzzék a Zarándokot, és szépen egyszerűen megmentsék a világot. Bajie azonban még mindig nem bízik a nőben, úgy sejti, csapdába csalja őket, és fel is világosítja Sunnyt, hogy a titkos átjáró, amiről Kannin beszél, nincs is rajta a térképen, amit Magnus asztaláról csent el.

Az Özvegy, miután látta meghalni a Mestert, arra ér haza, hogy Cressida és két fekete szemű harcos fenyegetik Lydiát, és adót követelnek. Minerva visszazavarja a harcosokat, elfogja, és bezárja a boszorkányt. Arra viszont nem számít, amit Cressida hamarosan mondani készül neki, és ez fenekestül felforgatja az életét. Ennek ellenére nem tér el a tervtől, és támadást szervez a Zarándok ellen.

Lydia és Moon szerelme egyre nyilvánvalóbbá válik, ami nem kerüli el az Özvegy figyelmét sem, ám Lydia nagy meglepetésére nincs ellenére. Látja, milyen jól tud irányítani, miközben nem zavarják össze az érzelmei, és mégis képes szeretni. Elmondja neki, hogy nem tartja magát olyan jó vezetőnek, ő olyan, akire háborúban van szükség, de békeidőben nem alkalmas rá. Megkéri Lydiát, hogy ha legyőzték a megszállottakat, és az embereknek nem kell félelemben élniük, legyen ő a báró, és vezesse az embereket.

Eközben Tildát és Nyxet elküldi az ellenség táborába kémkedni, és miközben oda tartanak, meglátják MK-t, és egy másik fekete szemű harcost az erdőben. Nyx már készül, hogy lelője őket a búvóhelyükről, de Tilda nem engedi, mert nem veszthetik el a meglepetés erejét. A lány viszont tudja, hogy többről van szó ennél, és figyelmezteti, hogy az az MK, akit egykor ismert és kedvelt, már nem létezik.

A csatára készülődve Cressida tovább kavarja azt a bizonyos dolgot, és véres előjeleket, például vörös esőt küld a földekre, hogy megfélemlítse az embereket.

Gaius pedig észreveszi, hogy valami nyomja Minerva lelkét, de nem sikerül kiszedni belőle, hogy mi az, hiába biztosítja róla, hogy neki bármit elmondhat.

Ennél többet nem árulhatok el spoiler nélkül, de az biztos, hogy ez az eddigi egyik legizgalmasabb rész, és hogy a következő csak még jobb lesz! Remélem, hamarosan Sunny is megérkezik, és összeérnek a szálak, és kíváncsi vagyok, Kanninnak milyen szerepe lesz a további eseményekben, Elég kemény csaj, szeretném még harcolni látni. Nagyon érződik, hogy egy óriási összecsapásra számíthatunk a végén, és valószínűsíthetem, hogy sok kedvencünk fog odaveszni, én meg majd sírok, mint egy hisztis kis izé. De akkor is nag  yon várom már!