Oldal kiválasztása

Bármennyire is szerettem volna egy pergősebb epizódot látni a héten, azért örülök, hogy nem így lett, és a sorozat készítői inkább építkeztek, vitték tovább a szereplők történetét, és nem dobtak minket bele azonnal a mélyvízbe.

Továbbra is a Holtak serege ellen készülőket láthatjuk Deresben: árokásás, kovácsolás, edzések, és stratégiai megbeszélés követi egymást, miközben hőseink nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is igyekeznek felkészülni a harcra. Különösen Tyrion talál jó okot rá, miközben olyan poénokat csattint el, hogy öröm nézni. Persze az újabb Lannister felbukkanása hozott némi zűrzavart az amúgy sem békés napokba, de akadt pár harcos, akik kellően tisztázták a helyzetet ahhoz, hogy folytatódhasson a készülődés.

Ebben az epizódban szó szerint kihagyták Cerseit és Királyvárat, de ez így is van rendjén, csak megszakította volna az amúgy kissé lagymatag, ám korántsem eseménytelen jeleneteinket, amik között a legjobbakban tényleg csak beszéd történt – az a „tábortűz”, na, az nagyon ott van. Különösen élveztem figyelni a testvérpár beszélgetését, ahogy a múltjukon derengenek, és a jövőjüket tervezik, még akkor is, ha egyikük sem hisz a jövőben. De ami igazán meglepett, az Sansa volt – bár a Starkok közel sem a kedvenceim, azt el kell ismerni, hogy a szerelemittas lányból igen erős és okos vezető lett, aki hajlandó feltenni a kényes kérdéseket.

Bár azt hittem, már az epizód kezdetekor Jon titkáról fog szólni a fáma, közel sem így lett, sőt, szinte az utolsó pillanatokig kellett várnunk, hogy ezzel kapcsolatban bármiféle reakciót láthassunk. És bevallom, zavart, ahogyan ezt az egészet kezelték a szériában, különösen az, ahogy Sam elmesélte Jonnak, hogy vajon Dany hajlandó lenne-e érte lemondani a trónról. Tekintve, hogy Jon erre sosem vágyott, sosem harcolt érte, összemérni valakivel, aki az egész életét ennek szentelte, megannyi brutális és mérhetetlen szenvedésekkel járó döntést hozott, azt hiszem nem tisztességes a két dolgot egymás ellen felhozni és így mérlegre tenni!

Annyi azonban bizonyos, hogy ezt nem a következő epizódban foglyuk megtudni, hiszen közeledik a tél, és vele, ahogy Gendry is mondta, maga a Halál!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.