Oldal kiválasztása

Hol is hagytuk abba a múlt héten? Ja igen, épp csak belekezdtünk az évadba. Sabrina bizony ebben a részben is határokat feszeget, mint az elsőben, de egészen más értelemben. Hogy milyeneket is? Mindjárt kiderül!

Mindjárt a rész elején Lilith-et látjuk, aki magához szólítja a Sátánt, és aggályait fejezi ki, miszerint nem biztos, hogy Sabrina a megfelelő személy, aki majd beteljesíti az akaratukat, ugyanis a lányban túl sok az úgynevezett jóság. A sötétség ura persze erre nagyon dühös lesz, hiszen az ő leghűségesebb híve megkérdőjelezte a terveit. Így aztán elhatározza, hogy megjelenik Sabrinának, és próbára teszi, hogy megmutathassa Lilithnek a saját felsőbbrendűségét, és az igazát az orr alá dörgölhesse.

 

Mikor Sabrinának megjelenik, ő már fel volt készülve a látogatásra, de nem számított rá, hogy ilyen hamar elérkezik. A Sátán mindössze annyit kér tőle, lopjon el egy csomag rágót. A lány persze nem érti, ennek mi értelme van, de tudja, hogy meg kell tennie, bármire is kéri, és már majdnem zsebre is rakja a rágót, mikor azonban Miss Wardwell, azaz Lilith rosszallóan megállítja. Ezek után többször is kísérti az ördög Sabrinát, hogy gonosz, de számára előnyös dolgokat tegyen meg: okozzon balesetet, hogy ő játszhassa Dorcas helyett a főszerepet a darabban, csábítsa vissza Harveyt, amik lassan Sabrina agyára mennek. Hilda nénikéje és Miss Wardwell tanácsára megpróbál olyan jó lenni, amilyen csak tud, és visszamegy a Backster High-ba, hogy ott nyugta lehessen. A megkísértések azonban egyre csak durvábbak lesznek, és Sabrina egész környezetével szerencsétlenségek történnek, ő pedig tudja, akármit kérjen is a Sátán, nincs kibúvó, neki meg kell tennie.

 

Annak ellenére, hogy igazán izgalmas “cselekmények” nem történtek a részben, ez volt az egyik legfontosabb. A sátáni látogatások, Sabrina lelki vívódásai, és az egész végeredménye is erősen formálják a főszereplő jellemét és sorsát. A rész hangvétele lazán és kellemesen indul, majd a megkísértésekkel egyre feszültebb, és kísértetiesebb lesz, a tetőponton pedig egészen hátborzongató.

Amit még nagyon fontos mozzanatnak tartottam a részben, az a színdarab, amit előadnak. Amellett, hogy Sabrina belső vívódásában is részt vesz, hiszen ő szeretné Lilith-et játszani Nick mellett, többen megkérdőjelezik a történet szövegét is. Minden boszorkány és warlock úgy tanulta, hogy Lilith egy erős és független nő volt, aki elűzetett Ádám mellől, mert saját akarata volt, és utána minden gond nélkül elvolt egyedül az erdőben, ám Lord Blackwood a darabot is teljesen a saját képére formálta. Még a Sátánt a megmentőnek, hősiesnek és gyönyörűnek mutatja be, addig Lilith-ből egy a férfiaktól függő, alárendelt szerencsétlenséget csinált, amivel ismét megvillantotta a foga hímsoviniszta fehérjét.

 

Sajnos ezt a részt is csak dicsérni tudom, alakulnak a karakterek, fejlődnek a jellemek, halad előre a történet, és előrevetít egy csomó dolgot. Engem már nagyon érdekel, hogy mikor fog kipukkadni Blackwood nőgyűlölő buborékja, és hogy merre halad majd tovább Sabrina személyisége.