Oldal kiválasztása

Azta, gyerekek! Ebben a részben aztán volt visszaemlékezés, izgalom, nem várt találkozások. A mai kulcsfontosságú rész, végre megtudunk dolgokat Azráról, amivel már olyan régóta csigázott minket a sorozat, úgyhogy tartsatok velem, és lássuk, mivel is kecsegtet a Badlands.

Az előző rész végén nem kicsit akadtam ki, mikor úgy tűnt, meg lehet oldani a dolgokat, majd a legvégén szépen minden összedőlt. A Zarándoknak sikerült felébresztenie az alvó feketeszemű tanoncokat, a Fekete Lótusz rátalált a menekülőkre, megölték Ankarát, Bajie-t (na itt akadtam ki egészen), és magukkal vitték Sunnyt, Cressida megfenyegette Lydiát, és felrúgta az Özveggyel kötött szerződésüket. Komolyan, Juliette Chau fejének lenyisszantásán kívül semmi remény nem maradt.

Ezeket a durva dolgokat még durvább folytatás követte, úgyhogy kezdjük is mindjárt a leglényegesebbel. Kiderült, hogy Sunny nővére, Kannin nem halt meg, hogy öccse elmenekülhessen, ugyanis a Fekete Lótusz befogadta, és most már az ő őszinte hívük. Sunny persze látja, hogy amit Magnus és Kannin éreznek egymás iránt, az nem kölcsönös szeretet és elfogadás, hanem a férfi részéről megvetés és birtoklás, a nőéről pedig félelem és önsanyargatás. Sikerült elhitetniük Kanninnal, hogy a “fajtája” az emberiség betegsége, és hogy veszélyt jelentenek a világra, ezért segít a rendnek, hogy felébresszék Sunny képességét. Az ő ereje nagyobb és különlegesebb, mint bárkié, őt nem lehet ki-be kapcsolni, viszont ha felébred, Kannin irányítása alá kerül.

 

Amivel sikerült nagyon megmelengetniük a szívemet, az Ankara utolsó húzása. Erejének utolsó lehelletével visszahozta Bajie-t az életbe, aki azonnal indul is Sunny megmentésére.

Eközben a Mester egy jól kiszámított pillanatban megtámadja a beteg és gyenge Zarándokot, és majdnem sikerül is megölnie, azonban MK megállítja, így tökéletesen elnyerve a férfi bizalmát. A Zarándok szavaiban azonban nem feltétlenül csak a hála vagy éppen a tisztelet érződik, hanem sokkal inkább a félelem, tudja, hogy szüksége van a fiúra, mert már nem tudja megvédeni magát.

 

A haldokló Mesterre Minerva talál rá, és elkíséri utolsó útjára, így betekinthetünk a rejtélyes harcos múltjába, és hogy miért is alapította a monostort, és mit kellett volna másképp csinálnia.

Ami igazán szuper volt ebben, hogy amíg az első évad bemutatta a világot, a bárói rend struktúráját, és csak megvillantotta Azra létezését, a második évadban pedig alig volt róla szó, nagyjából egy évadon keresztül nézhettük, ahogy Quinn őrjöng, ebben aztán rendesen volt információ az elveszett világról. Persze még mindig vannak kérdései, például, hogy hol volt pontosan Azra,  az egész Pusztaság területén, vagy épp a meridiánterem helyén? Végre láthattuk Sunny apját, azt, hogy milyen volt ártatlan gyermekként, hogyan hullt a város a porba. Tudom, lassan minden filmből ezt hozom ki, de nem tehetek róla, a harmadik félévemet húzom az Urbanisztika Tanszéken, érdekelnek a városok na! Tudni szeretném, hogy működött Azra, tudott-e róla a világ többi része, mi alapján épült fel a szerkezete és a társadalma, a kép, amit láttunk róla, azon már pusztult el vagy még épült? Ha ezek nem derülnek ki normálisan, akkor vigasztalhatatlan leszek, csak mondom.

A sok álleesős, kiderülős pillanaton kívül persze kapunk rengeteg látványos és menő akciójelenetet is, a végén pedig egy kissé furcsa montázst egy ismert zenére. Lehet, hogy csak nekem volt fura, mert ezt a számot már rommá hallgattam, de korábbról nem emlékszem olyan betétdalokra, amikben volt szöveg, ez is hozzáadhatott a furcsa hangulathoz.

Ha nézed a sorozatot, ezt a részt semmiképpen ne hagyd ki, mert nagyon fontos, sok dologra most derül fény, és ha nem is abba az irányba, amit reméltem, de alakul minden szál. Alig várom a következőt!