Oldal kiválasztása

Majdnem hatszáz nap várakozás után elérkezünk ehhez is: egy epikus sorozat utolsó vadához, ami bár nem volt epikus, tökéletesen beleillett abba, amit már megszokhattunk a Trónok harcától.

Az epizód történetéről kissé nehézkes írni, mert ami már szót érdemel, az igen durva spoiler, a többi meg… nos, a többi meg egyértelmű: mindenki, de tényleg mindenki elindul Deresbe, a sárkányok, a Makulátlanok, a dothrakiak, Havas Jon és a saját emberei, meg azok emberei. Ennek megfelelően láthattunk pár igazán szép és felemelő pillanatot, hiszen itt kezdődött minden kalandunk, itt voltak utoljára boldogok a Starkok, és persze itt látták utoljára egymást. A Starkok összeborulása bár nem az volt, amire számítottam, de pont ez a meglepetés volt igazán bájos és szerethető nézőként.

Korábbi ellenségek fogtak össze annak érdekében, hogy legyőzzék a küszöbön álló veszélyt, és most már nem csak mi, nézők tudjuk, hogy leomlott a Fal, hanem főhőseink is szembesültek a ténnyel, hogy itt bizony közeleg a tél, és benne minden iszonyat.

Szó szerint kaptunk egy amolyan felvezető epizódot, amivel ismét felvehettük a szálakat, néha olykor komótosan, néha meg belecsapva a lecsóba, de ez teljes mértékig beleillik a széria stílusába – eddig minden évad kezdet így működött, kicsit beolajozták a nézőt a nagy dolgok előtt!

Külön dicséretet érdemelnek a készítők, mert bár évadok óta zavaróan sok szálat rángattak egyszerre, ezeket kellően leépítették, így két fő szálunk maradt: Deres és Királyvár – utóbbinál szintén zajlanak az események. Cersei most sem hazudtolta meg önmagát: szövevényes és ravasz tervek vannak a fejében, ez már most látszik, de hogy mi miután következik, az már megjósolhatatlan (és itt már a könyv sem képez mankót a számunkra).

Külön öröm volt látni Cersei – és persze Lena Headey játékát – miközben egy arrogáns férfival (értitek, mikor értitek) szócsatát vívott, és hiába a közeledő halál, Westeros királynője ugyanúgy a jövőben tekint, túl a Másokon, túl a pusztításon, túl mindenkin.

Egy szó mint száz, a Trónok harca utolsó évadának első epizódja szépen feltette a lécet, és kellő pihenést adott a nézőknek a nagy események előtt, és, ennyi várakozás után, ez így jó.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.