Oldal kiválasztása

A Pólus Mozi második éve futó Rock Klubjának következő programján, 2019. április 18-án este a legendás brit progresszív rockzenekar előtt tisztelegnek. Az est első részében az első számú hazai Pink Floyd-tribute zenekar, a Keep Floyding ad koncertet, majd egyszeri alkalommal levetítik az 1972-ben készült, kultikus „Pink Floyd Live in Pompeii” koncertfilm digitálisan felújított rendezői változatát.


Keep Floyding – a név szójáték, és annyit tesz: “Floydozz tovább”. Hasonló fontossággal bíró feladat ez, mintha a komolyzene nagyjairól beszélnénk, hiszen a Pink Floyd zeneisége és mondanivalója örök érvényű. Az idén húszéves fennállását ünneplő tribute zenekar komolyan is veszi feladatát: a tizenegy főt számláló, évek óta állandó felállásban játszó, összeszokott csapat a ma Magyarországon és a régióban elérhető legautentikusabb „Pink Floyd-élményt” nyújtja fellépéseiken, profin kidolgozott hangzással és kiemelkedő látványtechnikával.

Az április 18-án 19:00 órakor kezdődő Pink Floyd esten a zenekar a Pompeii koncertfilmhez kapcsolódva koncepciózusan egészíti a ki a romok között rögzített eredeti koncertet, hangulatában illeszkedő slágerek és ritkaságok egyaránt felcsendülnek a Pólus Mozi Nagytermében. A 120m2-es mozivásznat természetesen a zenekar is kihasználja, így a megszokott látványvilág ezen az estén egy extra szélesvásznú elemmel is bővül. A Keep Floyding Pólus-beli koncertje egyúttal egy különleges májusi esemény felvezetése is: május 10-én az óbudai Aquincum Amfiteártumban adnak nagyszabású szabadtéri koncertet.

A több mind egyórás élőkoncertet rövid szünet után egy exkluzív koncertfilm vetítés követ: egyszeri alkalommal látható lesz a Pink Floyd Live in Pompeii digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változata.

A Pink Floyd estre jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!