Oldal kiválasztása

Az előző, “félévadnyitó dupla rész” elég különleges volt, mivel hosszú szünet után újra fel kellett venni a szálakat, mintha csak új évad kezdődött volna. Most viszont visszatértünk a rendes kerékvágásba, és atya ég, de durva dolgok lesznek itt!

 

Sunny szerencsés módon túlélte, amikor a Zarándok az előző részben defenesztrálta, és belezuhant a vízbe, most pedig Nyx segítségével elindul megkeresni Ankarát, a boszorkányt, aki talán tudhatja, hogy állítsák meg a bátyja ámokfutását. MK megpróbálja megállítani, de Nyx szembeszáll vele, és elárulva az övéit, Sunnyval tart. Ankarát félholtan találják egy rakás halott katona között, akik a Fekete Lótusz rendjéhez tartoznak, és vadásznak a fekete szeműekre. A banya megígérteti Sunnyval, hogy elviszi a kikötőbe, ahonnan elmenekülhet messzire, cserébe elárulja a titkot, amire oly sokan keresik a választ.

 

 

MK gyógyulása után beavatja a Zarándokot a templom titkaiba, fel akarják ébreszteni a Mester elaltatott tanítványait, hogy a fekete szemű seregükbe toborozzák őket.

 

Eközben Minerva a Mesterrel készül az összecsapásra, kisvártatva pedig vendégük érkezik, mégpedig Bajie, bocsánatkérésre készen, hiszen céljuk ugyanaz: megfékezni az őrült Zarándokot. A Mester megérzi Ankara jelenlétét, és utána küldi a nem mindennapi párost, hogy elsimítsák nézeteltéréseiket, és megtalálják a nőt, mielőtt a Fekete Lótusz markába kerül.

 

Gaius anyai látogatást tesz Tilda társaságában, hogy kiderítse, hol rejtőzködik a nővére, Lydia pedig szembekerül Cressidával, aki az egyezségüket felrúgva követeli, hogy az Özvegy hódoljon be a Zarándok hatalmának.

Hát, Srácok, ez a rész nagyon állat! Még mindig a készülődés fázisában vagyunk, és az igazán durva dolgok csak most következnek, de maga a rész is sok vagány harci jelenetet, és izgalmas eseményt tartogat. Külön tetszett, hogy Gaius a sarkára állt, és hogy Nyx is felvállalta az igazát, és otthagyta a díszes társaságot. Ez a rész az önálló jellemekről, és a fontos döntésekről szólt, a függetlenné váló szereplőkről.

Ebbena  részben fogalmazódott meg bennem, hogy MK-t kezdem egyáltalán nem érteni. Józanabb időszakaiban mindig is az emberek védelme mellett állt, nem akart ártatlanokat bántani, most meg jól beállt egy vezető mögé, és feltétel nélkül hisz benne, pedig azt tervezi, hogy szépen megöl mindenkit, aki nem olyan, mint ők. Nem tudom, hogy függ ez össze a személyiségével, talán túl sok sérelem és borzalom érte, és szüksége van valakire, akiben hihet. Viszont Sunny is ilyen volt neki, és most úgy éri, ő elárulta, akkor hogy képes így beletenni a hitét egy ismeretlenbe?

 

Amit viszont nagyon nagyon várok, az a következő rész. Annyi mindent megvillantottak, ami majd később megoldásra vár, hogy alig bírom kivárni.

Nem szeretnék spoilerezni, de a Fekete Lótusz viszont kiakasztott. Ha megnézitek a részt, tudjátok, miről beszélek, de felvillant ott egy szereplő, akire csak annyi volt a reakcióm, hogy “Na ne, ez most komoly?”. Remélem, adnak majd erre egy értelmes magyarázatot, habár nagyon kétlem, hogy erre lehet.