Oldal kiválasztása

A címet olvashatva kérdezhetnétek: “Buttercup, csak szólunk, hogy április van, ha nem tűnt volna fel… Szóval miért is írsz most egy karácsonyi epizódról?” A válasz nagyon egyszerű. Mert egy szétszórt egyetemista vagyok, aki az idő kilencven százalékában a világát nem tudja, és csak ma tudtam meg, hogy volt egy spéci karácsonyi epizód. Szép volt, Buttercup, csak így tovább, pont olyan jól megy ez az időbeosztás dolog, mint eddig… Na mindegy, ez nem változtat semmit azon, hogy ez a special milyen király is volt.

Yule időszakát ünneplik a Spellman házban, fát díszítenek, finomságokat sütnek, és várják a Téli napforduló eljövetelét. A szokás szerint ilyenkor, az év legsötétebb napjaiban, mikor a leghosszabbak az éjszakák, tehát a szellemek és démonok különösen erősek, meggyújtják a yule rönköt a kandallóban, aminek a napfordulóig égnie kell, hogy megvédje a házat mindenféle gonosz entitástól. Sabrinát amióta a pokol tornácán járt, azóta is nyomasztja, hogy látta ott az anyját, hiszen ez azt jelenti, hogy a lelke nem tud szabadulni a földi léttől, mert van valami befejezetlen ügye. Elhatározza, hogy szeánszot tart, és megidézi az anyja, Diana szellemét, hogy segíthessen neki, közben pedig rejtélyes módon kialszik a tűz a kandallóban, és egyre furcsább, és aggasztóbb dolgok történnek a család tagjaival.

Hűha, Srácok, ez aztán jó kis rész volt! Teljesen visszahozott a Sabrina-hangulatba, ami itt a második évad közeledtével kifejezetten jól jött, már alig várom. Annak ellenére, hogy fejben én már fél lábbal a nyárban vagyok, és legszívesebben indulnék is a strandra, ezt a karácsonyi részt is élveztem, pedig tényleg tele volt mindenféle klasszikus special-höz illő elemmel. Volt itt mikulásnak öltözött krampusz, mágikus tojáslikőr, karácsonyi csínytevés, vicces volt és kedves, mégis nagyon komoly, és vitte előrébb a történetet.

Picit utánaolvastam a résznek, és kiderült, hogy rengeteg helyről merített kisebb-nagyobb utalásokat, többek között az izlandi kultúrából és a Beetlejuice filmből is.

Sabrina szüleiről sajnos kevesebbet tudtunk meg, mint reméltem, de bízunk benne, hogy egyre több érdekesség derül majd ki az elkövetkezendő részekben.

Nem ez volt a legizgalmasabb epizód a sorozatban, de nem is kell, hogy az legyen. Ezek a karácsonyi részek főleg arra jók, hogy kicsit visszahozzanak minket a sorozatba, hogy ne feledkezzük meg róluk, és kicsit megmelengessék a szívünket. Amellett, hogy ezeket mind teljesítette, nagyon élvezetes és érdekes volt.  Ha ilyen bénák voltatok, mint én, akkor mindenképp nézzétek meg ezt a különleges részt, mielőtt még nekikezdtek a második évadnak, hiszen itt is történnek dolgok bőven, és remélem, az évad is vissza fog utalni ezekre az eseményekre. Nagyon érdekel, mi lesz a kis Leticiával, és hogy miben mesterkedik megint Madam Satan.