Oldal kiválasztása

Az American Horror Storynak és nekem meglehetősen hosszú időre nyúlik vissza a közös történetünk. Talán ennek köszönhető, hogy még akkor is megnézem az új évadokat, ha elsőre cseppet sem hoz lázba. Mint például a hetedik évad, amit igazság szerint egyáltalán nem találtam bizalomgerjesztőnek. Még az a szerencsém, hogy itt ez a hosszú, közös múlt, mert ezúttal nem csalódtam.

Ahs72

A Cult alcímre keresztelt évad elég keményen belevág a lecsóba. A választásokat látjuk az összes háztartás tévéjén, majd azt, amint Trump meg is nyeri azokat. Míg a szezon leszbikus főhősnője, Ally (Sarah Paulson) Hillarynek drukkol, hiszen retteg, hogy a melegellenes Trump majd tönkreteszi az életüket. Mindaddig Kai (Evan Peters) épp ellenkezőleg, Trumpot élteti és az ő győzelméért imádkozik.

Miután Donald Trump elfoglalja a helyét, mint miniszterelnök, egész Amerika mozgásba lendül. Ezúttal nincs varázslat, nincsenek megmagyarázhatatlan jelenségek. Helyette van rengeteg szörnyűség, ami az embereknek köszönhető. Tökéletes képet fest az évad arról, hogy a szörnyek, amelyektől rettegünk, nem az ágy alatt laknak, hanem a fejünkben.

Ahs73

A radikális Kai elsőre nehezen komolyan vehető. Egy mániákus, fiatal bolondnak tűnik, aki olyan ideológiákat hirdet, amelyekre mind azt mondanánk, badarság. De mindezeket a badarságokat úgy suttogja az emberek fülébe, ahogyan azt ők hallani akarják. Pontosan tudja, hogy mire vágynak az amerikaiak és ezt ígéri nekik. Nem is olyan nehéz szektát építeni, nem igaz?

Ahs74

Az egyetlen, aki mindebbe nem áll bele és aki méltó ellenfele lehet, az Ally. A kérdés már csak az, hogy képes-e elég embert felébreszteni ahhoz, hogy szembeszálljon vele. És vajon ez nem vezet-e egy újabb beteg csoportosuláshoz, ami cseppet sem jobb, mint a másik, csak éppen másra épül.

Ahs71

A hetedik évad már csak azért is nagy port kavart, mert megelőzte a választásokat. Kísérteties a felismerés, hogy a készítők szinte megjósolták azokat az eseményeket, amelyek hamarosan tényleg bekövetkeztek. Persze, Kai Anderson szerencsére nem kelt életre, de a hideg ráz, amikor újra megnézem az epizódokat és mindebbe belegondolok. Az már csak hab a tortán, hogy a széria most nem az ismeretlennel riogatott minket, hanem a rideg valósággal. Éppen ezért olyan ijesztő.

Aki a klasszikus évadokra esküszik, az nem fogja a szívébe zárni a hetediket. Ugyanakkor kifejezetten tanulságos és mindezek tetejébe a maga rémisztő módján szórakoztató is. Ráadásul Evan Petersnek olyan szörnyen áll a kék haj, hogy azt mindenkinek látnia kell!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!