Oldal kiválasztása

Végre valahára, több, mint kilenc hónappal később folytatták a sorozatot, amit jól abbahagytak az évad felénél. Most egyből egy dupla résszel jelentkeztek, hogy felborzolják a kedélyeinket. Már tűkön ülve vártam ezeket a részeket, és pont jó kis jutalom voltak a vázlatterv után.A történetet ott hagytuk abba, hogy a Zarándok megtalálta Sunnyt, vagyis Sanzot, aki az ő elveszett “testvére”, és habár már nem emlékszik semmire, benne is megvan a képesség, és együtt készültek fel gyerekként Azra eljövetelére, mint kiválasztottak. Sunny pedig segített neki aktiválni a Meridiántermet, hogy cserébe a Zarándok meggyógyítsa a fiát. Amivel viszont nem foglalkozott, hogy a férfi célja, miszerint eljön az új világ és a megváltás azt jelenti, hogy leigázza a világot, hogy új születhessen a helyén. Közben MK megtudta, hogy nem ő maga ölte meg az édesanyját, hanem Sunny, amikor Quinn parancsára lemészároltak egy falut. A Zarándoknak sikerült meggyőznie, hogy ne ölje meg az egykori nyírót, és csatlakozzon a szent ügyükhöz. A Mester pedig meglátogatta az Özvegyet, hogy együtt készüljenek fel a férfi ámokfutására.

 

Ebben a két részben szépen felvették az összes szálat. Sunny rájött, hogy habár nem volt választása, és megmentette a fia életét, ezzel veszélybe sodorta tulajdonképpen az egész világot, hiszen a Zarándoknak most már a kezében van minden eszköz, amit csak akart. A terem segítségével megoszthatja a képességet másokkal, és arra készül, hogy minden hívével ezt tegye, teremtve egy megállathatatlan hadsereget. Sunny és Bajie megpróbálják megállítani, és tönkreteszik a termet, majd elmenekülnek, a Zarándok pedig rájuk küldi az új hadseregét. Az egyik harcos, Nyx már régóta kételkedik mesterében, és segít a két férfinak elmenekülni.

Eközben Minerva kénytelen a Mesterrel edzeni és készülni – aki pusztán nevelő célzattal elrabolta, és bezárta egy ládába -, hogy legyőzzék a Zarándokot. Az Özvegy csak egy feltétellel hajlandó segíteni, ha visszakaphatja a képességét. A Mester eleget is tesz ennek, ami teljesen összezavarja a nőt, újra képzelgései és emlékezetkimaradásai lesznek, mint annak idején.

Igazából ennél többet nem nagyon mondhatok anélkül, hogy elspoilereznék dolgokat, de legyen elég annyi, hogy főleg ez a két szál az, ami körül forog ez a két rész. Kissé egyenlőtlen a tempó, furcsán váltják egymást a pörgős, izgis, és a lassú, történetmesélős részek. Kicsit úgy érzem, egyes dolgok csak úgy elrepültek, megtörténtek egy pillanat alatt, másikak pedig tovább lettek húzva, mint kéne. Ettől még a történet kerek, logikus, és sok további kalandos epizódot sejtet, amire nagyon kíváncsi leszek.Engem személy szerint talán Minerva szála izgat legjobban, de izagából minden érdekel. Bajie még mindig az egyik legjobb karakter, remélem, sokat szerepeltetik továbbra is.

A harci jelenetek még mindig nyálcsorgatósan szemet gyönyörködtetőek és szuper menők, a jelmezek annyira fantasztikusak, hogy visszahoztak az életbe, és visszaadták a cosplayezhetnékemet is.

A furcsa tempó ellenére nekem nagyon tetszett ez a két rész, de őszintén, nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire jó volt-e, vagy csak nagyon régóta vártam már. Mindenesetre már alig várom a folytatást, és hétfőn új rész, úgyhogy jövő héten is találkozunk.