Oldal kiválasztása

Történetek a Széthullott Birodalomból

“A sebhelyek amolyan páncélként védtek. Saját múltam vérrel és maradandósággal megírt történeteként. A sebhelyeknek örökre velem kellett maradniuk – a sírig.”

Nagyon szeretem Mark Lawrence könyveit, a Széthullott Birodalom pedig az egyik kedvencem (itt írtunk is róla), így nem is volt kérdés, hogy el kell olvasnom ezt a novelláskötetet, ami Jorg és társai történetébe és jellemébe enged alaposabb betekintést.

Térj vissza Mark Lawrence-szel a hatalmas sikerű Széthullott Birodalom világába! Ez a tíz elbeszélést tartalmazó kötet még jobban kibontja a regényekben felvetett témákat, és egyúttal megmutatja Jorg Ancrath herceg és úti testvérei kevésbé ismert oldalát is.

Emellett mélyebb bepillantást nyújt a letűnt Építők által hátrahagyott rengeteg tárgyi emlék hátterébe, és megmutatja, mit kezd egy barbárabb kor egy valaha volt világ legkifinomultabb eszközeivel.

Mélyülj el jobban a Széthullott Birodalom és Jorg bandájának kegyetlen világában, ki ne hagyd ezeket a csattanós, akciódús elbeszéléseket a trilógia elolvasása után!

Nagyon jó volt visszatérni a Széthullott Birodalom világába és egy kicsit jobban megismerkedni a testvérekkel. Ugyan kicsit meg kellett dolgoztatnom az agyamat, mert néhányukról csak halovány emlékeim voltak, de imádtam felfedezni az összefüggéseket, vagy amikor kiderült, hogy valami csak pár perccel a trilógia történései előtt játszódik. Ebből is látszik, hogy Mark Lawrence mennyire gondosan megkonstruálta ezt a világot.

Kár, hogy csak tíz novella kapott helyet a könyvben, és hogy nem szerepelt mindegyik testvér, de így is nagyon tetszett. A személyes kedvenceim A titok és az Ismerd meg tenmagad, de a Núbai történetéért is oda vagyok meg vissza, őt mindig szerettem.

Önmagában nem hiszem, hogy nagy élmény lenne, de Széthullott Birodalom rajongóknak igazi nyalánkság. És mellesleg a borítója is nagyon menő. Most úgy kedvet kaptam Lawrence bácsihoz, hogy lehet, hogy megint mindent újraolvasok. Belőle sosem elég.