Oldal kiválasztása

A Pólus Mozi Anime Filmklub különkiadása egy kultikus animesorozat előtt tiszteleg: április 12-én, pénteken a Dragon Ball című sorozat alapján készült mozifilmek közül az első kettőt vetítjük, digitálisan felújított képpel, eredeti japán hanggal és magyar felirattal.

Az első Dragon Ball mozifilm egy alternatíva a sorozathoz képest – a film eleje a széria körülbelül 10-15 részének felel meg, de utána már teljesen másként alakul a történet.A grafika ugyanolyan, mint a sorozaté, a zene is teljesen ugyanaz, így mindkét animét ajánljuk valamennyi Dragon Ball-rajongónak.

Az első részben, mely a Shenlong legendája címet viseli, megismerhetjük a kis Son Gokut, aki apró termetével fordítottan arányosan harcias, valamint barátait, akikkel a nagy hatalmat biztosító kristálygömböket keresik. A kisfiú az ő társaságukban veszi fel a harcot a kapzsisága miatt csillapíthatatlan étvágyú szörnyeteggé változó Gurumes király csatlósaival. A zsarnok bármi áron meg akarja szerezni a kristálygömböket, hogy megidézhesse vele Shenlong sárkányt, aki teljesítené egy kívánságát.A második rész Az alvó királylány kastélya címet viseli, de korábbról Alvó hercegnő az Ördög kastélyában címen is ismerős lehet. Ennek eleje ismét a sorozatot követi, majd egy ponton teljesen más irányba indul a történet. A tizenkét éves Goku Zseniális Teknőshöz tart, hogy fogadja
tanítványává. Ugyanezen oknál fogva keresi fel a mestert Krillin, a fiatal szerzetes is. Zseniális Teknős próbatétel elé állítja a két fiút, akik úgy indulnak útnak, hogy nem is sejtik, mennyi veszéllyel kell szembenézniük.

A két filmet egymás után, a Pólus Mozi nagytermében, 120 m2-es mozivásznon vetítjük, digitálisan felújított kópiáról, eredeti japán nyelven és magyar felirattal.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!