Oldal kiválasztása

Korábban már az egekbe dicsértem a Marvel: Ultimate Alliance – amit amúgy rendre újrapörgetek a megjelenése óta – a nagy sikerre való tekintettel pedig az Activision el is készítette a folytatást, ami hasonlóan épült fel, mint elődje, és mégis teljesen más a játékélmény.

Történetünk szerint a Polgárháborúba csöppenünk, ahol igen sok szuperhős és mutáns nem akarja magát beregisztrálni, mint fegyver. A játék elején választhatunk, hogy regisztráció-pártiak legyünk és Iron Mannel irányítsuk csapatunk, vagy pedig regisztrációs ellenesek, és akkor Captain America oldalán folytatjuk tovább küldetésünket.

A játék a döntésünk alapján változtat a történeten, bár nem annyira fejletten, mint mondjuk a Heavy Rain vagy a Telltale Games játékok esetén, de azért kellően van beleszólásunk a dolgok menetébe, és tekintve, hogy a Marvel: Ultimate Alliance 2 2009-ben készült, mikor még híre-hamva sem volt ezeknek a játékoknak, szerintem igazán üdítő a lépés. Bár hozzátenném, én mindkét oldalt végigjátszottam, mivel a játékidő meg sem közelíti a Marvel: Ultimate Alliance játékidejét.

Rengeteg játszható karakter kapunk a játékkal (Deadpool, Invisible Woman, Hulk vagy éppen Nick Fury), szám szerint 24-et, ugyanakkor annak megfelelően, hogy melyik konzolon játszunk, új letölthető szereplőkkel is játszhatunk a későbbiekben (például Black Panther, She-Hulk, vagy Iron Fist). És, hogy belengették May nénit, mint játszható karaktert egyszerre volt nagyszerű, pofátlan, és zseniális – igen, a készítők ezt április elsejei tréfának szánták!

Ugyanúgy, ahogy az első részben itt is magunk irányíthatunk négy karaktert, vagy annak megfelelően, hányan játszanak, ez megoszlik, sőt, lehetőség van már online játékra is, így akár távoli barátokkal is lehet zúzni az ellent – vagyis ebben az esetben a szuperhősöket.

A játék – vagy, ahogy én hívom MUA 2 – szó szerint minden platformon megjelent, természetesen 2009-ben a szokásos konzolokon: PlayStation 2 és 3, Nintendo Wii és DS, valamint az Xbox360. Ugyanakkor annyira kedvelt a játék a mai napig, hogy a készítők 2016-ban a legújabb játékkonzolokra is kiadták, vagyis elérhető PlayStation 4-en, valamint Xbox One-on is.

Az is igen jól szemlélteti a játék népszerűségét, hogy idén várhatóan megjelenik a harmadik rész is, ami Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order címen fog futni, és egyelőre Nintendo Switch-re való megjelenésről beszélnek, olyan játszható karakterekkel, mint Black Widow, Lockjaw, Star-Lord vagy Storm.

Bár a MUA 2 nem szólt akkorát, mint elődje, méltó utódnak tekinthető, amit ugyanolyan öröm elővenni lassan tíz év távlatából is.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.