Oldal kiválasztása

Bár az alapötlet végeredményben nem lenne rossz, az epizód ott rontja el az egészet, hogy túl sok minden akar lenni egyszerre.

Penny és Bernie a hétvégére egy gyógyszerészeti konferenciára utazik San Diegoba, ezért Howardra hárul a feladat, hogy vigyázzon a gyerekekre, mire kitalálja, hogy áthívja a srácokat és Amyt, hogy ő se unatkozzon. Sheldon azonban egy könyvvel érkezik, amiben különböző kísérleteket írnak le, amiket babákkal lehet elvégezni, és ragaszkodik hozzá, hogy ki is próbáljanak párat Halley-n és Michaelen. Mindeközben San Diegoban Bernie-ék egyik konkurensének embere megpróbálja átcsábítani magukhoz Pennyt, ami némi súrlódáshoz vezet a két lány közt.

Szóval, mondom, az alapötlet nem rossz: a „kísérletezzünk a gyereken”–tematika szépen illeszkedik a sorozat alapkoncepciójába, és Penny szakmai fejlődését is jó látni. Azonban, azt hiszem, sokat elárul a végeredményről az a tény, hogy leginkább az ragadt meg bennem, hogy a képregényboltos jelenetben Leonard Heroes in Crisist olvas, meg hogy Bernie nagy barna táskája csak merő véletlenségből takarja egy jelenetben végig a hasát, vagy esetleg a színésznő ismét várandós. Vagyis van baj.

Ami elsősorban tényleg arra vezethető le, hogy túl sok felé viszi az epizód a sztorit. Mert lehet, hogy lényegében csak két történetszál van – a srácok a gyerekekkel, Penny és Bernie San Diegoban –, de az egyiket megpróbálták annyi felé ágaztatni, hogy az nagyon ártott az összhatásnak. A csajok a konferencián tiszta sor, kicsit ugyan idegesítő a kommunikáció hiánya, de engedjük el, ez kell a konfliktushoz. Szóval itt igazából nincs nagy probléma, nem üt nagyot a dolog, nem túl vicces a helyzet, de karakterfejlesztésnek jó, úgyhogy olyan okés az egész. A srácoknál azonban kicsit más a helyzet.

Mert ott egyszer ott van Howard, aki csak megpróbál ügyeskedni a gyerekfelvigyázással. Ott van Sheldon, aki bezsong a könyvtől. Ott van Leonard, aki rájön, hogy az anyja egész életében kísérletezgetett rajta. Ott van Amy, aki direkt szerezte be a könyvet, hogy így burkoltan megszerettesse Sheldonnal a babákat. Végezetül pedig ott van Raj, aki… Hát, ott van. Részt vesz a kísérletekben, és neki lett kiosztva, hogy rájöjjön, miben is sántikál Amy (aki amúgy vitte a héten a legjobb egysoros díját a „Sheldon lefeküdt velem, elvett feleségül, szerinted nem tudom elérni, hogy gyereket akarjon tőlem?” kommentjével). Szóval az egész szituáció túl sok érzelmi válaszhoz vezet, túlságosan megtörik ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen. Ráadásul pár kissé lagymatag poéntól eltekintve a humor sem működik annyira. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy van egy jelenet, amiben mindkét babát látjuk hátulról, gyerekülésben ülve, és bár Michaelen látszik, hogy valódi baba (talán pont Melissa Rauch kislánya?), addig „Halley”-ről fájdalmasan lerí, hogy csak egy üres szék egy rózsaszín ronggyal a tetején.

Összefoglalva tehát bár volt az epizódban pár jó ötlet, és örültem neki, hogy Penny fejlődött kissé, összességében ez bizony elég gyenge, kifejezetten lapos epizód volt.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.