Oldal kiválasztása

Avagy rövidebb megnevezéssel Housamo egy olyan telefonos rpg ami egyszerre vág minket fejbe egy szórakoztató, ámde velős történettel és az elmebaj teljes skáláján végigfutó szereplő gárdával. Többet nem is kell mondani, nyitásnak, indulhat a harc!

Történetünk legelején kiválaszthatjuk, hogy milyen amnéziás hőssel akarunk a történetbe csöppenni. Mikor ez sikerült, megjelenik hűséges – és nem mellesleg mások számára totál láthatatlan – inasunk, Salomon-kun, aki gyorsan fel is vázolja nekünk a helyzetet. Összesen 24 párhuzamos világ van, mi pedig az egyikből csöppentünk az utolsóba, egyfajta transient-ként. Hogy ennek mi az oka, vagy hogy kik küldtek minket nem tudni, de a helyzet nagyon gyorsan cselekményt vált, amikor megjelenik egy ogre és megakar enni minket, valamint egy mások, random arra tévedő fiút. Sok választásunk nincs, megküzdünk a taggal és megmentjük Ryotát, aki szerencsénkre egy csupaszív srác – ő lesz az első barátunk ebben az új világban.

Mivel jó főhős módjára nem maradhatunk különleges képesség nélkül, igy megvagyunk áldva/átkozva egy Role-al és egy Rule-al, ami aszerint szolgáltat nekünk erőt, hogy milyen úton vagyunk és milyen szerepet töltünk be ebben a világban – mondanom se kell, hogy a wanderer névre hallgat. Kisebb-nagyobb harcok közben barátságok (vagy esetleg szerelmek is) kötődnek, közben egyre csak nő támogatóink száma – és egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy kik vagyunk és mi célunk van ebben a világban.

A történet pedig nagyon is folyamatban van, csak sajnos még nem áll minden fejezet/ event quest az angol nyelvű közönség számára, ugyanis a forditás – valamint a játékhoz való szinkronizálás – elég lassan halad. Ez mondjuk akkor a legszomorúbb, ha három vagy négy nap alatt viszi ki az ember az story questeket, mert annyira magával ragadja – utána meg nem tudja folytatni a nyelvi akadályok miatt. De szerencsénkre a készítők voltak olyan a kedvesek és olyan kis félmondatos utalásokat hagytak a történet mesélése közben, amin azért el lehet kattogni egy darabig.

MIért is kerültünk ebbe a világba? Emberi lénynek számitunk-e vagy mások inkább szörnyként tartanak számon? És ami a legfontosabb kérdés: kis kivételtől eltekintve miért szerelmes mindenki belénk? Igen, a történetben nagyjából három vagy négy karakter kivételével mindenki más a férjének/feleségének/párjának/rabszolgájának akar minket maga mellé – és ennek hangot is adnak. A több opciós válaszlehetőség révén tudjuk egy kicsit jobban felcsavarni a fűtést egy-egy párbeszéd közben, a különféle interakciók és karakter questek segítségével pedig jobban meg is ismerhetjük társainkat.

A harcrendszer eleinte kissé döcögős, de pár vereség után hamar bele tud rázódni az ember. A summon rendszer is meglepően barátságos, nem kell azért szó szerint imádkozni egy tizes roll alatt lehetőleg megkaphasd azt, akit szeretnél – de ezt betudom annak is, hogy a Housamo még közel sem operál annyi karakterrel, mint mondjuk egy Fate/Grand Order.

Annyit elöljáróban érdemes tudni a Housamoról, hogy ez egy nyíltan LGBT játék – és a furry elemeket sem veti meg -, azonban ezt egy olyan gamer számára voltaképpen másodlagos dolog, aki a történet és a karakterek miatt fordult eme játék irányába. Az interakciók pedig az alapján történnek meg hősünkkel, hogy kit választottunk ki a legelején.

A magam részéről teljesen el vagyok varázsolva ettől a játéktól; egyszerre rendkívül szórakoztató, a történet élvezető és tartalmas a karaktereket pedig csak szeretni lehet.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.