Oldal kiválasztása

Destiny 2, avagy lehetséges jó történetet alkotni/folytatni egy, javarészt lövöldözős játéknak. Ha pedig a kedves játékos közösség vágyik egy sci-fis, némi poszt-apokaliptikus beütéssel rendelkező játékra, akkor a dobogósok között biztosan helyet foglal.

De mint minden jó mesét, a cikket is egy kis történetmeséléssel kell kezdeni: az Utazó (The Traveler) egy olyan entitás, ami a világűrt járva életet teremt az élettelen helyeken, a már meglévő fajokat, népeket pedig még magasabb szintre emeli. Igy volt ez akkor is, amikor elérte a Naprendszert, és vele együtt a földet. Az új erőre kapott emberiség az Utazó segítségével kezdte benépesíteni, kutatni a többi bolygót és holdat, azok pedig, akik rendelkeztek az Utazó fényével, azok lettek a Guardianok. Olyan személyek, akik hivatottak, hogy megvédjék az Utazót, és vele együtt minden teremtett életet.

Kellenes is ezek az erős harcosok, ugyanis több ellenfél is feltűnik a szinen: vannak köztük olyanok, akik vissza akarják szerezni imádatuk tárgyát (az Utazót), mások ellenben el akarják pusztítani egy másik, hasonló erőkkel rendelkező entitás által. A Baj akkor üt be, amikor a nagy harcok során az emberiség megmaradt részét jelentő Last City-t, és vele együtt az utazót elkapják a rosszarcúak, ezzel nagyjából minden Guardiant megfosztva az erejétől – hála az égnek csak ideiglenesen. Az általunk irányított hős ugyanis még képes mozgositani a benne meglévő erőt, hogy felvegye a harcot az egyre nagyobb teret nyerő sötétséggel szemben.

Három faj (ember, awoken és exo) és három harci osztály (hunter, titan, warlock) keverékéből választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Mindegyik classnak megvan a maga erőssége, amivel képes átvészelni az akár bolygónyi méretű veszélyeket, a hátrányokat pedig lehet ellensúlyozni a felszerelésekkel. Van egy elsődleges fegyverünk, egy másodlagos ún. special fegyver, valmint a heavy részleg ami vagy a batár gránát/rakéta kilövők – vagy az adott class egyedi fegyvere.

A main quest mellett a kisebb küldetések is nagyon hasznosnak bizonyultak, főleg hogy sokkal színesebbé teszik a fő történetszála a kisebb-nagyobb információ morzsákkal – amikért, ha kell több hordányi ellent leverünk. A patrol meg a napi questek pedig tökéletesek arra, hogy erősebb felszerelést szerezhessünk vele, de sokszor előfordul az is, hogy a random kis eventek dobtak nagyon erős cuccot. A játékosközösség egyáltalán nem vészes, bár sajnos nem teljesen troll mentes, de mint minden másik játék kapcsán,hamar ki lehet őket iktatni – ha másképpen nem, akkor egy jó kis pvp-s csülökhrac keretein belül.

Akárcsak korábban a Defiance vagy a Warframe kapcsán adva van  egy akciódús, hosszabb távon talán kissé vontatottnak tűnő, de mégis információ, ezzel együtt élménydús játékmenet. A Bungie háza táján aztán tényleg kitettek magukért az emberek,  minden lehetséges módon.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.