Oldal kiválasztása

Név: Kilyénfalvi Benedek

Nick: Mesehordó, vagy csak simán Beni

Csillagjegy: Kos

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: support-rendszergazda

Kedvenc film/sorozat:  mindig változik, most épp a Defiance, Friefly, Almost Human

Kedvenc zenei stílus/előadó: szinte mindenevő vagyok (talán, a varrógépeink miatt mongol-metált hallgatok mostanság a legtöbbet)

Kedvenc videójáték: jelenleg a Move or Die és Skylanders

Háziállat, kiskedvenc: Terra, egy afrikai csiga 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Először… lássuk csak… azt hiszem a GameStarban láttam kisebb koromban cosplayes hostesseket, azokon a képeket, amiket a külföldi rendezvényeken készítettek. Élőben valamelyik PeCsás AnimeCon-on találkoztam a cosplayjel.

Mi volt az első cosplayed?

Az első hivatalosnak mondható cosplayem egy zombi plüssmaci volt. Bár elég bénácska lett, de az egyik Holdfényconon elhoztam vele az original kategória első helyét, és zsűri különdíját is megkaptam.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

A családom furán néz az egészre, de tudják, hogy fura vagyok. Általánosságban tetszik nekik, amit csinálok. A barátaim (akikkel AlkimistaLabort alapítottuk) ugyan ilyen őrültek, mint én, így innen csak támogatást és sok-sok ötletet kapok.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Van, amiben kérek segítséget, mivel nem értek minden anyaghoz, viszont erre való az AlkimistaLabor, hogy legyen hozzáértő az ember közelében. Amit lehet, igyekszem azért egyedül megcsinálni, s segítséget úgy kérni, hogy én csinálhassam, de megtanuljam a technikát.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Ez nagyon változó. Legtöbbször engem a ruha/páncél fog meg, nem is tudom sokszor, milyen a karakter maga. Ciki vagy sem, ez van. A magamnak készített cosplay/fursuit általában egyedi karakter.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

Nem cosplay volt, hanem fursuit. Az első igazán saját fursuit-om, Keccs.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Is-is.  Mind a kettőnek meg van a maga hangulata. Fotózáson még eléggé ügyetlennek érzem magamat, de majd megtanulom.

Van valamilyen vicces vagy meghökkentő cosplayes történeted?

Kifejezetten cosplayes nincsen, mivel én azért keveset vagyok cosplayben, inkább fursuitban (mostanság). Talán a legkellemesebb ilyen emlékem az volt, mikor fursuitban flangáltunk furrytársaimmal a városban, s egy csapat idősebb (50-60éves) hölggyel futottunk össze, s mindenki velem akart ölelkezni/fotózkodni. Érdekes volt látni, hogy egy nagy plüsskecskétől vártak szeretetet.
Illetve, ami még emlékként megmaradt: anno csináltunk egy Bushido the Game fotózást, ahol én készítettem a cosplayt. S miután elküldtük a fotókat a GCT Studios-nak (akik a játékot gyártják), annyira tetszett nekik, hogy a klub a következő rendeléséből egy csomó kedvezményt kapott. Jól be is vásároltunk.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Az, amikor egyik suit-walk-ra a párom kitalálta, hogy ha én kecskeként megyek, ő beöltözik kecske-pásztorlánynak. El is készítettem neki a ruhát, ami a kecském pulcsijának színeit kapta. S így mentünk ki sétálgatni a furry-társakkal.  Hasonlóan jó emlék, mikor ugyan így a párommal kitaláltuk, hogy a nyuszi fursuit-om lányverziójának öltözzön be ő. Így is összeöltöztünk (egyen-pulcsi, egyen-sál, egyen-nadrág). S remélem ezt még többször is lesz lehetőségünk összehozni.

Kevesen ismerik még a Furry-kultúrát, mesélnél róla kicsit? Mi volt az a rész, ami miatt csatlakoztál?

A furry egy képzőművészeti irányzat számomra: rajz, festészet, film, de leginkább fursuit. Persze ennél sokkal több, de nekem ezt jelenti. Antropomorf állatokkal „foglalkozik”. Én magamat nem tartanám furry-nek, ami azt illeti. Csatlakozni azért csatlakoztam, vagy kerültem közel hozzá, mert fursuit-ot szerettem volna készíteni, s az, akitől tanultam (Maszat), bevezetett a furry-kultúrába.

Hogy tudod (időileg) összeegyeztetni a hobbid és az Alkimista Labor tevékenységeit? Van, aki segít neked ebben?

Mivel a hobbym 80%-át a klubban csinálom, így könnyedén. Közben pedig van időm ADAMAS tábort szervezni, vagy épp a klub valamelyik rendezvényen való megjelenését, esetleg klubos programot.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Is-is. Ugyan akkora arányban fogyasztom mind a kétféle italt.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Mindig. NaGYON!

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Egyéb hobbik… hmm… wargame, PC-játékok, konzol-játékok, társasjátékok, Pokémon TCG.

Mi volt ami megfogott a lolita szubkultúrával kapcsolatban, miben más a ruhák elkészítése és viselése?

A lolitában nem is tudom mi fogott meg. Elég régóta volt vágyam, hogy egyszer tervezhessek és készíthessek olyan ruhákat. Amit leginkább szeretek a lolitában, azok a megkötések (annak ellenére, hogy szinte mindenben utálom a kötöttségeket): az, hogy az így is jó lesz nem elég. Meg vannak a szabályok, amiket igen is be kell tartani, hogy egy lolita ruha, lolita ruha legyen. Gondolok itt akár az anyagválasztásra, vagy a kiegészítőkre, esetleg az összeállítás kötelező elemeire. Viseléséről infóm nincsen, mivel rajtam még csak kodona/ouji ruha volt (amit nem én készítettem szégyenszemre, de sajnos ott még nem tartok – magamra ilyesmiket nehezen készítek).

Marvel vagy DC Comics?

Inkább DC, mivel ott van Batman. De mind a kettőt kedvelem egyébként.

Könyv vagy könyvadaptáció?

Is-is. A filmet a filmsége miatt nézem. a könyvet pedig azért olvasom, mert könyv. Két különböző művészeti irányzat, nem látom értelmét az összehasonlításnak.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Japánba.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.