Oldal kiválasztása

A DC Comics saját streamcsatornája lassan elkezdi ontani magából a képregényes szériákat, elsőként érkezett a Titans, most pedig a Doom Patrol, amit titánjaink vezettek fel egy epizód erejéig.

Dr. Niles Caulder (Timothy Dalton) kissé szokatlan módon menti meg az emberek életét: olykor csak otthont ad nekik és biztonságot, olykor meg fémtestbe zárja őket, hogy új életet kezdhessenek. Caulder ezúttal a Nascar bajnok Clifford Steele (Brendan Fraser) menti meg, és hét éven keresztül dolgozik azon, hogy a férfi agya adaptálódjon a fém testéhez. Miközben számos csodabogár ér a fedele alatt: korábbi pilóta, aki valami ismeretlennel találkozott, egy ismert színésznő, aki beleesett egy afrikai folyóba, vagy éppen egy lány, akinek meghasadt személyisége más-más szupererővel rendelkezik. De van valami Caulder múltjában, ami talán az egész csapatot veszélyeztetheti.

Nos, azon túl, hogy a Doom Patrol csapat felbukkant a Titans-ben, nem hallottam még róluk korábban – ez persze nem baj, csak tény – így semmiféle prekoncepcióm nem volt a szériával kapcsolatban. Ez egyrészt jó, mert nem tettem túl magasra a lécet, másrészt meg nem jó, mert halvány lila gőzöm sincs arról, hogy ebből a kissé szedett-vedett csapatból miképpen lesz egység, vagy történet, vagy élvezhető sorozat.

A Doom Patrol pilotja igazán felemásra sikeredett: egyszerre volt zseniálisan vicces és többrétegű, miközben annyira banálisnak hatott az egész, de mégis volt benne valami, ami bevonzott, és már előre látom, hogy én bizony nézni fogom ezt a szériát, ameddig csak tart, csak majd egyben, bedarálva, mint mindig!

Alan Tudyk mint narrátor már önmagában zseniális választás, de hogy még rengeteg kiszólást, beszólást és negyedik fal döntögetést is adtak a kezébe, az már tényleg hab a tortán – végig azt vártam, mikor jelenik meg és ki lesz ő a történetünkben, nos, az epizód végére, erről már akadt némi fogalmam, és szerintem az évad további részeiben is számos alkalommal láthatjuk majd őt, csak korántsem a megszokott módon.

Rendkívül örülök, Brendan Fraser visszatért a színészkedéshez – ismét újabb köszönet a #metoo érának, amiért ő is felszólalhatott, és elmondhatta, mi történt vele –, persze már közel sem úgy néz ki, mint az Őserdő hősében, de egy, azóta eltelt mintegy húsz év, és kettő, amin átment, az bárkin hasonló nyomokat hagyott volna. Úgyhogy inkább örüljünk a visszatérésének, és reméljük pont úgy fog ő is megújulni, mint Robert Downey Jr.!

Mindent összevetve jó kis sorozat lesz ez, engem megfogott magának, de hogy mi várható az évad további epizódjaiban, azt csak nagyvonalakban tudom megtippelni: csapategység, képességek fejlesztése és a nagy ellen felbukkanása.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.