Oldal kiválasztása

Név: Weiler Gina

Generation of Legends: Generation Nidalee Fotó: Bloo

Nick: Lina-chan, Gwoman33

Link: https://www.facebook.com/kawaiilinachan/

Csillagjegy: Oroszlán

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Konstruktőr, tanuló

Kedvenc film/sorozat: Oroszlánkirály, Game of Thrones

Kedvenc zenei stílus/előadó: pop, Kylie Minogue

Kedvenc videójáték: Leauge of Legends, Overwatch

Háziállat, kiskedvenc: Már nagyon várom, hogy legyen egy kiscicám :3

 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

A japán kultúra és az anime világa már egészen kis koromtól vonzott, számomra nem volt kérdés hogy egyszer majd ki szeretnék jutni conra. Csupán a megfelelő pillanatra vártam. Korábban a tanulmányaim és a munkám szinte lehetetlenné tette számomra hogy belevágjak egy ilyen hobbiba, mert alig volt szabadidőm. Azonban az egyetem vége felé már nem volt olyan szoros az ütemterv, így csak egy újévi elhatározásra volt szükségem, és első conomra már cosplayben érkeztem.

 

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

 

Igen, Galaxinától nagyon sokat tanulhattam. Bármivel kapcsolatban ki tudom kérni a véleményét, még ha az nem is a cosplayhez kapcsolódik, és mindig készségesen válaszol nekem. Nagyon nagy segítség számomra még kezdő cosplayerként hogy tapasztaltabb emberektől kapok tanácsokat.

Death Note: Amane Misa Fotó: Rajcsányi Viktor

Mi volt az első cosplayed?

Az első conomra Amane Misaként érkeztem a Death Note című animéből, azonban előtte már részt vettem egy kisebb rendezvényen, az anime farsangon, ahol Jabami Yumeko voltam a Kakeguriból. Bár ezek csak gardróbcosplayek voltak. Az első saját készítésű cosplayem Akame volt az Akame ga killből.

 

 

 

 

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Párom annyira nem rajong az animékért, de cserébe imádja a videójátékokat. Természetesen mindig kikérem a véleményét a cosplayről meg az adott karakterről, akit választottam és ebben mindig segít nekem. Egyelőre nem tudtam rávenni közös cosplayezésre (de nem adom fel).

 

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

 

 

Nagyon sok segítséget kapok. Egyik barátnőm szokott segíteni a varrásban (mivel még nincs saját varrógépem) és tanácsokkal lát el hogy melyik anyaggal hogyan kel bánni. Galaxynától is rengeteget szoktam kérdezni vagy akár a GoL lányok véleményét is kikérem, ha tanácstalan vagyok. Két barátnőm pedig az oldalam létrehozásában segédkezett, sőt még egy kedves kollegám is segítségemre volt mikor Nidalee dárdájához tőle kaptam faanyagot.

Nyan Cat Fotó: F. Zs.

 

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

 

 

 

Az első és legfontosabb lépés a tervezés. Először mindent papírra vetek, megrajzolom a karaktert, a fegyvert vagy a kiegészítőket és megtervezem az elkészítés folyamatát.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

 

 

Próbálok minél több anyagot kipróbálni, hogy megmunkálási ismereteimet bővítse

 

m. Így dolgoztam már fával, agyaggal és 3D-s tollal is. Idén szeretném kipróbálni az Eva Foamot mert eddig csak dekorgumit és kartont használtam a fegyverek készítéséhez, de Evaból sokkal szebbeket és tartósabbakat lehetne alkotni.

 

 

 

 

 

 

 

Valaha ért olyan negatívum, ami miatt elgondolkodtál, hogy miért is csinálod? És mi volt az, ami átsegített ezen a perióduson?

 

Az elején kicsit aggódtam, hogy a munkahelyemen vagy a nem animés baráti köreimben ellenezni fogják a dolgot, de nem így történt. Persze volt, akinek el kellett magyarázni hogy mi ez, de mindenki pozitívan fogadta. Negatívum csak akkor ért, amikor vörös kontaktlencsében és erős sminkben végigutaztam a fél városon, hogy kijussak conra. Az idősebb korosztály és az anyukák megijedtek tőlem, azonban a gyerekeket megmosolyogtattam és ennek nagyon örültem.

 

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

 

 

Alapvetően úgy választok, hogy a karakter mennyire nyeri el tetszésemet az anime vagy a játék során. Nem csak a megjelenése, hanem a személyisége is egyaránt számít. Hiszen hiába tetszik a ruhája egy karakternek, ha nem tudok azonosulni vele.

Overwatch: Cruiser D.Va Fotó: Császár Péter

 

 

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Tavaly az egyik Play It rendezvényre Cruiser D.Va-t vittem ki az Overwatchból és meglepően jól tudtam azonosulni a karakterrel. Játszani is imádok vele, és nagyon jó érzés volt egy napra a bőrébe bújni. Az is nagyon jól esett, hogy sokan felismertek és megdicsérték a cosplayemet. Egyik ismerősöm szerint pedig az arcom is nagyon hasonlít D.Va-ra. Így az idei évre egy másik skinjét is tervezem cospayezni a karakternek.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

 

A jelenleg készülő cosplayem lesz a legnehezebb, amibe eddig belevágtam. Az előző kérdésnél is említett Black Cat D.Va, akinek a ruháját megvarrni és a kiegészítőket elkészíteni egyaránt kihívás.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

 

Is-is. Általában ha kimegyek egy rendezvényre cosplayben sok fotó készül rólam. Szoktam előre is egyeztetni fotósokkal, de van hogy csak spontán egymásra találunk és készítünk pár képet. Illetve van hogy sokan megállítanak egy-egy szelfire vagy közös fotóra, ami szintén nincs ellenemre. Örülök neki ha az embereknek tetszik a cospayem vagy olyan karaktert választottam akit ők is kedvelnek, így számomra természetes hogy a rendezvény része a fotózás is.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az animéből vagy filmből, ki lenne az?

Naruto lenne és elmennék vele az Ichiraku ramenbe egy finomat enni. Imádom a rament és miközben néztem az animét mindig megéheztem.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

 

Fentebb már említettem D.Va-t, de egy másik videójátékból, a Leauge of Legendsból Nidaleenek is tervben van több skinje, sőt egyedi original cospayeket is tervezek hozzá készíteni.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

 

Az első con. Amikor ott álltam a kapuban, végre kivártam a hosszú sort és bejutottam értem első conjára. Bármerre néztem cospayeseket és boldog embereket láttam. Egész nap nem tudtam betelni ezzel az érzéssel, mikor hulla fáradtan hazaértem akkor is fel voltam dobva, és már vártam a következő rendezvényt.

Mi a véleményed a crossplayről, mi inspirál téged ebben?

Még nem crossplayeltem, de nincs ellenemre. Nekem is nemtől függetlenül tetszenek meg karakterek, így szerintem teljesen érthető, ha valaki a másik nemből választ magának. Nekem például Inuyasa fordult meg a fejemben, hogy egyszer jó lenne beöltözni és egész nap a „Vasromboló lélekrabló”-t kiabálni.

Demoncat Fotó: MJMoments

 

 

 

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

A tanulmányaim és munkám során is szükség van kreativitásra és tervezésre, hiszen mérnöknek tanulok. Így egyáltalán nem befolyásol napi teendőimben, inkább színesíti azt. Persze, sokkal csábítóbb kicsit festeni vagy varrogatni vizsgára tanulás helyett, de erre próbálok odafigyelni és szigorú lenni magamhoz. A személyiség fejlődésemben pedig sokat segített a cosplay, úgy érzem most sokkal nyitottabb és magabiztosabb vagyok mint korábban, és ez a munkahelyemen is nagy előny.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

 

 

Igen, a névadóm, Verselő Lina a Slayersből, nagyon imádom a karaktert, és az animét is. Azt szeretném hogy ez a cosplayem egy profi munka legyen, világító talizmánok, strapabíró páncélelemek legyenek és az egész ruhát köpönyegestül én szeretném megvarrni. Mivel még kezdőnek számítok, így ez még csak egy álom. De ha idén sikerül elsajátítatnom néhány technikát mait beterveztem magamnak, akkor pár éven belül Lina cosplayét is el fogom tudni készíteni.

Kávés vagy inkább teás vagy?

 

Szeretem a teát is, de a reggeli kávém előtt ne szóljon senki hozzám (csak saját felelősségre).

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

 

Az első versenyemre nagyon bátran érkeztem, majd mikor ott álltam a színpad mellett, és arra vártam hogy felkonferáljanak… na akkor nagyon elkezdtem izgulni és a toromban éreztem a szívemet. De talán nem is a lámpaláz volt, hanem az izgatottság hogy itt vagyok, és megmutathatom mindenkinek hogy mit is alkottam.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

 

Azt üzenném mindenkinek, hogy ne féljenek belekezdeni, csak az első lépést nehéz megtenni, utána minden menni fog. Kitartónak és elszántnak kell lenni ennél a hobbinál, de nincs annál jobb érzés mikor elkészülsz egy cosplayeddel és magadra öltöd.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

 

Úgy érzem nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert eddig 99%-ban pozitív visszajelzéseket kaptam. És ezt nem csak a képek alatti kommentekre értem, hanem hogy személyesen odajönnek hozzám conon felismernek, vagy üzenetben írnak rám, ez nekem sokkal személyesebb és meghatóbb mintha csak egy likeot nyomnának a képemre. Követőim között sokan szeretik a cicákat és én is macskamániás vagyok, így célkitűzésemmé vált, hogy minden évben fogok néhány cicás vagy Neko cosplayt készíteni.

Suicide Squad: Harley Quinn Fotó: Szabó István Fotográfia

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Ezelőtt rengeteg olyan hobbival foglalkoztam, mint amit a cosplay is magában foglal. Például már több mint 10 éve modellkedem, foglalkoztam színészettel is, imádok festeni és 3D-s tollal alkotni. Ezen kívül a zene része minden napomnak, imádok táncolni, sőt volt hogy zene szerzéssel is próbálkoztam, de az örök favorit az éneklés. Barátnőimmel imádunk eljárni, bulizni és közben a karaoke színpadát meghódítani.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Imádtam az autókat! Mai napig imádom őket, és míg más lányok babáztak én mindig autóversenyeztem, legyen az kis makett autó, távirányítós vagy akár számítógépes játék imádom őket a mai napig. Illetve most már van egy valódi saját kis autóm, amit nagyon szeretek.