Oldal kiválasztása

Sajnos eljutottunk arra a szintre, hogy bár el tudom mondani, mi történt az epizódban, annyira nem hagyott bennem semmi sem nyomot, hogy fogalmam sincs, miről fogok írni ebben a cikkben.

Közeledik az „adományozás” – vagyis a nap, amikor Leonard, eh, mintát ad, hogy Zackéknek gyereke lehessen, aminek kapcsán pár napig tartózkodnia kell a szextől, amit viszont Penny nem tesz éppen könnyűvé. Ezzel egyidőben látogatóba érkezik hozzájuk Penny apja, aki megjegyzi, hogy még mindig nincs unoka, mire Penny rögtön előhozza a donáció témát, csakhogy az apja figyelmét másra irányítsa. Mindeközben, bár az esküvő végül elmarad, Raj és Howard eldöntik, hogy elmennek arra a legénybúcsús programra, amit Howard már korábban megszervezett – ez pedig nem más, mint a zéró gravitáció kipróbálása. Miután Leonard nem ér rá, Sheldon meg nem akar menni, Raj felveti, hogy akkor vigyék el a programra a párjukat, Howard azonban úgy gondolja, Bernie nem élvezné a dolgot – így hát Bernie a fejébe veszi, bebizonyítja, hogy Howardnak nincs igaza.

Most érződik csak igazán, hogy a készítők elfáradtak – az epizód nagyrészt jellegtelen, egy cseppet sem maradandó, és bár vannak benne jó ötletek, a történet összességében gyenge, légből kapott és erőltetett. Vagyis minden erősebb pillanatra – mint például Howard nagyon türelmesen és hatalmas beleéléssel magyarázza Bernie-nek, hogy ő érti, hogy Bernie akar menni a programra, de már Disneylandben is rosszul lett, a leglazább körhintára sorban állva – egy jóval gyengébb – például a több mint egy perces jelenet, amiben Sheldon reggel, félkómásan, némán, müzlit tölt magának. Nem vicc.

Ami az egyes történetszálakat illeti, Howardéknál ugye az volt a lényeg, hogy Bernie be akarta bizonyítani, hogy férje nem ismeri őt annyira, mint ő azt hiszi. Na, már most az évadban nem egyszer Bernie volt az adott epizód fénypontja, most viszont… eh, ez nem jött át. Eléggé erőltetett volt az egész, mármint maga a szituáció. Már csak azért is, mert valami hasonlót már lejátszottunk évekkel ezelőtt, amikor Bernie megégette Howard egyik képregényét. Ott és akkor az egész helyzet valahogy sokkal jobban ütött, frissebb volt, bár nem azt mondom, itt is volt a párosnak pár jó pillanata – ami már több, mint amit el lehet mondani Rajról és Anuról.

Áttérve Leonardékra: már korábban is mondtam, hogy ez az egész spermium donációs történetszál eléggé erőltetett – meg amúgy is, miért is kellett ez? –, és ez sajnos most is igaz. Persze itt is voltak enyhítő körülmények: Penny apja mindig szórakoztató, és kettejüknek volt is pár megható pillanata, a végén Leonard szépen kiállt magáért és Pennyért, és Sheldon reakciói is jók voltak. Viszont továbbra is úgy érzem, hogy ezt a „Penny nem akar gyereket”–témát kifejezetten elnagyolták, az epizód „Penny meg akarja akadályozni a donációt”–mellékszálát pedig kifejezetten fájdalmas volt nézni.

Még kilenc rész van vissza a sorozatból. Vagyis még kilenc lehetősége van az íróknak, hogy még valami nagyot alkossanak. Remélem, sikerül nekik.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.