Oldal kiválasztása

A múltheti, sikeresen leszereplő epizód után ezúttal egy sokkal jobb részt kaptunk. A gyenge előddel szemben a Prophet and Lossban minden megvolt, ami egy jó Odaát felvonáshoz kell: megfelelő mennyiségű akció, és még annál is több dráma. Most ugyan volt egy-két mozzanat, ami eleinte nem biztos, hogy érthető, illetve akár a felépített mitológiával ellentétesnek is tűnhet, ám jobban belegondolva végül is helyesen jártak el az alkotók.

A srácok Dean (Jensen Ackles) tervét igyekeznek kivitelezni, ám Sam (Jared Padalecki) egyáltalán nem hisz annak sikerében, Deannek pedig egyenesen rémálmai vannak tőle. A testvérpár mégis elindul a speciális koporsóval egy kikötővárosba, azonban félútnál tovább nem jutnak. Eleinte csak pihenni akartak megállni, ám Sam a híreket böngészve talált a közelben egy ügyet, amit ki kéne vizsgálniuk. A még mindig kómában lévő Donatello (Keith Szarabajka) állapota miatt felborult a próféták természetes rendje, és leendő utódja, Tony Alvarez (Nick Hunnings) már hallja az isteni szót, de még nem tudja rendesen értelmezni azt. Emiatt a fiatal férfi megzavarodott és Istenre hivatkozva gyilkolni kezdett, és a Winchestereken múlik, hogy megállítsák őt.

Igazából, amit leírtam az előző bekezdésben, mindössze a történtek negyede volt, hiszen a fókusz leginkább azon volt, hogyan próbál megbirkózni Sam és Dean a tervvel, amit Billie vázolt fel még két epizóddal ezelőtt Deannek. Kettejük kapcsolata igazán kivételes, hiszen tényleg mindig is jóban-rosszban kitartottak egymás mellett, és megtalálták a kiskapukat, amikkel elképesztő gonoszokat tudtak legyőzni. Csakhogy ennek kivétel nélkül mindig megvolt az ára, és nagy valószínűséggel ez elől most sem lesz menekvés. Nem szeretem mindig ugyanazt az ismétlődő szituációkat látni, de most már ideje lenne tanulniuk belőle.

Amit a bevezetőben említettem lehetséges zavarforrásként az Donatellóhoz köthető. A prófétát legutoljára rettenetes állapotban láthattuk, mikor is a démon kő megfertőzte az elméjét, és csak úgy tudták megállítani, hogy Castiel (Misha Collins) gyakorlatilag agyhalált idézett elő nála. Donatellót azóta gépek tartották életben, ám mivel nem volt aktív részese az életnek, így aktiválódtak az utána következő próféta képességei, ám nem úgy, ahogy kellett volna. Ez szerintem a mitológia fontos és érdekes kiegészítése volt, hiszen annak ellenére, hogy korábban már két prófétával is találkoztunk a szériában, olyan sok mindent azért még nem tudtunk meg róluk.

Jövő héten újabb mérföldkőhöz érkezik az Odaát, hiszen a sorozat háromszázadik részét vetítik, és eme alkalomból egy speciális epizóddal készültek az alkotók, amiben a pletykák alapján lesz pár meglepetés. Kíváncsian várom a végeredményt!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.