Oldal kiválasztása

A tavalyi év egyik legsikeresebb közösségépítő nonprofit projektje, a POKET zsebkönyvek mától új automatára gyűjt az adjukossze.hu-n. Az új gép a #poketkozosseg automatája lesz, amelyre minden támogató nevét felmatricázzák majd.

A Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján megvalósult, és tavaly áprilisban elindított POKET projekt komoly feladatot vállalt magára: az okostelefon méretű, modern és klasszikus regényeket tartalmazó zsebkönyvekkel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok utazás közben ne csak mobiltelefonjaikat nyomkodják, hanem alternatívaként legyen ott minél többüknél egy POKET. Az olvasás népszerűsítése mellett ezzel egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására is törekszenek. Jelenleg 7 zsebkönyvautomata működik a főváros forgalmas pontjain, a Keleti és Déli pályaudvarokon, a Széll Kálmán téri és Móricz Zsigmond téri metrómegállóknál, a Vígszínháznál, a Madách téren az Örkény Színház bejáratánál, valamint a MÜPÁ-ban.

Az új automata költsége nettó 2 millió forint, amelynek felét szeretnék összegyűjteni a közösséggel, a másik felét pedig a Sztalker Csoport színházi jogdíjaiból fedezik majd.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!