Oldal kiválasztása

Jól bemutatja, hogy mennyire szeretem a Mortal Kombat játékokat, hogy kivétel nélkül mindet beszereztem, és a mai napig előveszem őket, legyenek akár PlayStation 2-őn vagy Xbox360-on. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok képben azzal, olykor mennyire is egysíkú a játék, és hogy mennyire egy kaptafára épül az egész, de meg kell hagyni, vannak napok, amikor az állandó megbízhatóság, vagyis esetünkben az ellenfél püffölése az, ami megnyugtatással tudja eltölteni egy játékos szívét.

Shao Kahn ismét a Földet akarta megregulázni, ám Raiden varázslata során eltüntette a hadurat egy másik Földre, ahol éppen Superman harcolt Darkseid hadseregével, ráadásul Shao Kahn és Darkseid egy lénnyé egyesült, és Dark Kahn továbbra is a Föld leigázást tűzte ki céljául – mindkét Földét. Ezt persze sem a szuperhőseink, sem a Mortal Kombat bajnokai nem hagyhatják, így egyesítve erejüket, vált vállnak vetve harcolnak a gonosz ellen, hogy békét, megnyugvást és biztonságot hozzanak mindkét világ bolygójának. De vajon sikerül nekik?

Nos, igen, a Mortal Kombat vs. DC Universe pontosan az, amit a neve is sugall: a Mortal Kombat karaktereit összeengedték a DC Comics karaktereivel, hogy aztán Batman zúzza le Barakát, vagy éppen Kitana harcoljon Wonder Woman ellen. És őszintén, én nagyon szeretem, mikor egy videojáték pontosan tudja, mit akar elérni, és azt nyújtja a vásárlóknak, nem többet, és nem is kevesebbet, így számomra ez a játék igazán szórakoztató és élvezetes emlék – vagy valóság, mert persze ismét elővettem, hogy kicsit játsszak vele!

A játékban 11 Mortal Kombatos, és 11 DC Comics-os karakter szerepel, sok közülük – a már megszokott módon – a játékmenet előrehaladásával érhető el, persze kemény próbák és sok verekedés után. A készítők ugyan kicsit változtattak a szereplők ruhájának formatervezésén, de a megszokott stílus most is megmaradt – például Sonya Blade is megmaradt katonai cuccban, csak most más a felsője és a sapkája.

Egy szó mint száz, ez a játék az ami, Mortal és DC karakterek verekedése, a már megszokott módon, a már megszokott nagy apokaliptikus háttérrel, némi varázslattal fűszerezve. Ugyan tudom, hogy sokan nem szívlelik ezt a fajta összeengedést, de szerintem ennek is megvan a maga varázsa, és ezért is veszem elő minden évben mióta 2008-ban napvilágot látott, és a széria rajongóinak meleg szívvel ajánlom, hogy szintén szerezzék be, és élvezzék a Mortol Kombat stílust, csak ezúttal Batmannel és Catwomannel.

„Fatality”

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.