Oldal kiválasztása

Míg a szezon második felének kezdő epizódja meglehetősen izgalmas és jól felépített volt, addig a Damaged Goods című folytatás már annál kevésbé talált be. Múlt héten egy fordulatokkal, pazar karakterábrázolással és remek színészi játékkal tarkított részt kaptunk, ehhez képest a mostani felvonásban nem sok minden történt, sőt, olykor iszonyatosan vontatottra sikeredett, és mintha a színészek is elfelejtették volna, hogyan kell a munkájukat végezni.

Dean (Jensen Ackles), miután a Halál szerepét átvevő Billie segítségének köszönhetően megtudta, mit kell ahhoz tennie, hogy Mihály ne győzzön, egyik pillanatról a másikra furcsán kezd el viselkedni. Az idősebbik Winchester testvér el is határozza, hogy neki most egy kis időre van szüksége, amit távol tölthet a bunkertől, ezért elutazik abba a kabinba, ahol édesanyja, Mary (Samantha Smith) tartózkodik. Sam (Jared Padalecki) érzi, hogy valami nincs rendben, és értesíti erről Maryt, illetve a legközelebbi kisvárosban tartózkodó Donnát (Briana Buckmaster) is, hogy tartsák szemmel bátyját. Eközben a még mindig válaszokat kereső Nick (Mark Pellegrino) is felbukkan a településen, és Marytől várja a megoldást a problémáira.

A bevezetőben megemlítettem a színészi játék minőségének romlását, ám senki ne higgye azt, hogy őket hibáztatom, sokkal inkább az írókra vagyok mérges. Nem is csodálom, hogy hirtelen nem tudtak mihez kezdeni a karakterek némely szituációban, hiszen annyira rájuk egyáltalán nem jellemző dolgokat kellett végrehajtaniuk, hogy én is csak fogtam a fejem a képernyő előtt. Múlt héten még megdicsértem a szériát azért, hogy azért néha képesek észben tartani, mi minden történt tizennégy év alatt, hát, most ezt az új epizód kapcsán egyáltalán nem tudom elmondani.

Ezzel megérkeztünk a másik nagy szívfájdalmamhoz az eheti résszel kapcsolatban, mégpedig Dean sorsának felfedéséhez. Nem akarok spoilerezni, úgyhogy csak körülírom a szituációt: ez lesz Dean nagy terve, amiért a Halálnak is közbe kellett avatkoznia? Aláírom, számtalan cifraságot láthattunk már ebben a sorozatban, amik közül nem mind talált be, viszont nagyon remélem, hogy ezt nem gondolták komolyan az alkotók. Igaz, hátra van még az évad fele, úgyhogy bármi történhet még, de én ezen akkor is lehidaltam.

Nem gondolom, hogy tovább kéne ragoznom ezt a kritikát. A Damaged Goodsban voltak jó pillanatok, de összességében egy elég gyenge epizód. Kedves Odaát írók, szedjétek össze magatokat, különben bajok lesznek!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.