Oldal kiválasztása

Na, akkor álljunk neki ennek a cikknek… Mi is történt a héten? Ja, jó sok minden (ez nem dicséret).

Miután színt vallott Owennek, Teddy munkát kér a kórházban – ami persze további bonyodalmakhoz vezet –, mikor is meglepetten tapasztalja, mennyit is változtak Seattle-ben a dolgok. Amelia és Tom próbál rájönni, hogyan is műthetnék meg Catherine-t, amihez Jótól kapnak váratlan segítséget, miközben a beteg maga a kórházba érkezik, hogy Richard és Jackson társaságában elvégezzen egy bonyolult műtétet. Meredith Linkkel kezel egy menyasszonyt, aki leesett a szállodája erkélyéről, amivel egyidőben próbálja leszervezni fia szuperhős-tematikájú szülinapi zsúrját. Bailey a mentális problémáival küzd, Richard új szponzort szerez magának, DeLuca – egy kisebb balesetet követően, aminek következtében Owen kidől – szólóműtét végez, Schmidt pedig végre szert tesz némi önbizalomra.

Szóval, az a harci helyzet, hogy nem volt ez egy rossz rész, csak annyi minden volt benne, annyira tömény volt, hogy az alapból erős részletek és ötletek elvesznek a sokaságban. Mert nehezen marad meg az ember egy erős pillanat, ha van melle még öt történetszál, és mindegyikben van még egy-egy ilyen erős pillanat. Szóval bár önmagában gyakorlatilag az összes sztori egész jó lenne, összeszerkesztve negyven percbe… Nos, ez így kicsit sok. De azért hadd emeljek ki pár pillanatot.

Ez az egész erőltetett szerelmi háromszög Meredith-szel, Linkkel és Andrew-val nem éppen a szívem csücske, mert hát lássuk be: Ellen Pompeo közel ötven, és nem Sandra Bullock-ötven, hanem „nem mozog az arcom a botoxtól”–ötven, ráadásul Meredith egy háromgyerekes özvegyasszony, így hát kicsit túlzás, hogy két jóval fiatalabb (Chris Carmack 38, Giacomo Gianniotti meg még harminc sincs), ereje teljében lévő, gyerektelen, szuper szexi is teljes erőbedobással hajt rá. De, ezt szeretném hangsúlyozni, Link egyre szimpibb – és az ő vonzódása Meredith iránt még egy fokkal emészthetőbb, mint Andrew-é. Az írók láthatóan minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy Linkből kifaragják a következő Megcsábítót, aki helyes és kedves és vicces, meg akitől úgy alapból elolvadnak a nők (amúgy működik). Száz szónak is egy a vége, a héten nagyon cuki volt, ahogy lelkesen nekiállt szuperhős-bulit szervezni Meredith fiának, aztán meg eljátszotta Thort a kölykök előtt. Ja, és ha már itt tartunk: estenem, milyen cukik voltak már azok a gyerekek Marvel cosplayben?!

A Teddy-vona most valahogy egyszerre vicces és túlhúzott – mert hát kell a dráma. Viszont az írók mentségére legyen mondva, hogy a drámát talán most sikerült feloldani (Owen döntött, kivel is akar lenni), miközben rágyúrtak a humorra. Mind Teddy megütközése, hogy mennyit változtak a dolgok – Alex Karevtől kell munkát kunyerálni? –, mind Owen kis balesete a műtőben, és a karakterek erre adott reakciója nagyon szórakoztató volt.

Ezeken felül, lássuk csak… Haragszom a készítőkre, amiért bántják Caherine-t, de azt elismerem, hogy nagyon jól sikerült a „szembesítés” jelenet az epizód végén vele, Jacksonnal és Richarddal. A karakterek szépen hangot adtak aggodalmaiknak, és képesek voltak normálisan, őszintén kommunikálni, ami kifejezetten tetszett. Szóval továbbra is dühösök vagyok, amiért megbetegítették Catherine-t, de ezzel egyidőben hálás is vagyok, hogy jól kezelik a helyzetet. Jo nem kapott túl sok teret ebben az epizódban, viszont amikor jelen volt, az remekül átjött – volt egy nagyon „badass” jelenete, amiben megmutatta, milyen okos is, meg egy nagyon aranyos is, amiben végtelenül cuki volt Alexszel. Dr. Kimet továbbra is a hátam közepére kívánom, mert a karakter végtelenül lapos (ismétlem: az egész karaktere abból áll, hogy ő meleg), és ráadásul az őt alakító színész is borzalmasan játszik 8esküszöm, egy arckifejezése van, és ennyi), de legalább a jelenléte pozitívan hat Schmidt jellemfejlődésére.

Mindent összevetve tehát az e heti epizódban sok volt a jó ötlet és az erős pillanat, viszont azzal, hogy mindezt belenyomták egy negyvenperces epizódba, a legtöbb történetnet elvették az élét. De értem én: fel kell vezetni, hogy mi jön még ebben az évadban – főleg azután, hogy nem is olyan régen az ABC berendelt még plusz három epizódot a szezonra.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.