Oldal kiválasztása

A számos díjat elnyert regény alapján készült Coraline című előadás egy családi darab, amely különleges látványvilággal várja a nézőket – hangzott el a Kult’30 című műsor szerdai adásában.

Ács Norbert bábszínész a televízió stábjának adott interjúban elmondta, hogy a produkcióban látható ház egy hatalmas sínrendszeren mozog, így komoly kihívást jelent a sínpárt átlépni, miközben a színészeknek figyelni kell a bábot és a saját szövegét is. “Elég komplex figyelem, amit ez a darab megkövetel” – emelte ki.

Az előadás története szerint a 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik, ahol egy éjszaka kinyílik egy titkos ajtó és Coraline egy másik világban találja magát. Ez a világ mintha tükörképe volna Coraline otthonának, csak itt soha nem esik az eső, mindig sült csirke és süti van vacsorára, minden színes és szórakoztató, és ahol az anyukája sohasem ideges, az apukája sohasem rohan. Azonban hamarosan rá kell döbbennie, hogy a tökéletes világ korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik.

“A darab arra igyekszik rávilágítani, hogy próbáljuk megtalálni a percekben azokat az örömöket, amelyeket a hétköznapokban kicsit átlagosnak érzünk” – mondta Ács Norbert.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!