Oldal kiválasztása

Mint általában, erre a filmre is úgy találtam, hogy szembejött velem az előzetes, az alapján pedig ígéretesnek tűnt. Rejtélyes eltűnés, különböző személyiségek, nyomozás, impozáns nappalibelső, adjunk neki egy esélyt!Stephanie (Anna Kendrick) egy nagyon sztereotipikus egyedülálló anya. Nincs munkája, mert az elhúnyt férje biztosításából él, életmód-videóblogot vezet, mindene a kisfia, és persze a szülői munkaközösség. Szelíd és félénk, de minden feladatot elvállal, a többi szülő már kinézi, amiért ennyire buzgómócsing. Egy nap találkozik a fia barátjának anyjával, Emilyvel (Blake Lively), akit csak ritkán látnak az iskola környékén. Senki nem tud róla semmit, csak hogy nagyon kifinomult és rejtélyes nő. Egy divattervező cégnél dolgozik, erős és gyönyörű, valószínűleg nagyon gazdag is. A fiaik révén valahogy összebarátkoznak, a többi szülő nagy meglepetésére, és Stephanie hamarosan rájön, hogy ebben a nőben még több a rejtély, mint gondolta. Együtt iszogatnak, titkokat osztanak meg egymással, de Emily ezek után is idegen marad. Még a férje, Sean (Henry Golding) is azt mondja róla, hogy sosem tudta igazán kiismerni. Egyik délután felhívja Stephet, hogy kérjen tőleegy apró szívességet, hozza el a fiát az iskolából, mert neki sürgősen el kellett utaznia munkaügyben, és a férje is épp elutazott. Teljesen szokványos kérésnek tűnik, amit egyik elfoglalt anya kér a másiktól, azonban Emily egész nap nem jelentkezik, és este se jön a kissrácért, mindenki elkezd aggódni. Miután Sean hazajött, bejelentik az eltűnését, utánakérdeznek a munkahelyén, de senki nem tud róla semmit. Steph számára pedig a legfurcsább, hogy csak személyleírást tudnak nyújtani a rendőrségnek, de képpel nem szolgálhatnak, mert nem készült róla soha egyetlen fénykép sem…

El kell, hogy mondjam, hogy ez a film közel sem annyira rejtélyes és durva, mint amilyennek az előzetesből tűnik. Persze, tele van váratlan fordulatokkal, és hazudnék, ha azt mondanám, sejtettem, hogy mi lesz a vége. Ettől viszont még ugyanúgy sikerült összevágni úgy a trailert, hogy teljesen más hangulat jöjjön le belőle. Az ilyesmi mostanában nagyon divatos Hollywoodban, ez ne tántorítson el senkit. Nem a legváratlanabb, legeredetibb az alapsztori, de kifejezetten élvezhető.

A szereplők nagyon sablonosan kezdik, de aztán szépen kibontakoznak, kiderül róluk mindenféle mocskos dolog a múltból, amitől azért elég hihetetlennek hatnak, de legalább vannak hibáik, és ettől mégis közelebbinek, valósabbnak érezzük őket. Tetszik, hogy odafigyeltek a mellékszereplőkre is, attól még, hogy minden a három legfontosabb karakter körül forog, a többiek sem sikerültek tök hülyére, nekik is van sütnivalójuk, és racionálisan viselkednek.

A színészgárda el lett találva, Anna Kendrick végre kinő a Tökéletes hang-szerepből, és látszik, hogy el tud vinni a hátán valami komolyabbat is, Blake Lively pedig jó színész, mint mindig. Kifejezetten jól áll neki a letisztult, tökéletes nő, aki azért folyton vedel, és legtöbbször úgy káromkodik, mint egy kocsis.

 

Maga a képi világ is nagyon szépre sikerült, tetszett a kamerakezelés, a drámai jelenetek előtt az előkészítés, az izgalom fokozása. Ami nem igazán tetszett, hogy szinte minden sorsdöntő fordulat vagy fontosabb párbeszéd Emilyék komor, minimál nappalijában történt, amiről többször is elmondták, hogy mennyire csodálatos.

 

Összességében élvezetes, izgalmas filmnek tartom, amitől nem fog leesni az állatok, de tetszeni fog, nem untatni. A történet nem kiszámítható, lehet dolgokat sejteni benne, de ennek ellenére is meg tud lepni. Ha többre vágytok egy agykikapcsolós filmnél, de azért nem szeretnétek egyfolytában koncentrálni, arra tökéletes.