Oldal kiválasztása

Igen, tudom, ritkán foglalkozom olyan témával, ami sírásra kényszerít, pedig higgyétek el, nekem sincs jégből a szívem – csak ha lehet sci-fi folyik az ereimben – így összeszedtem tíz olyan szereplőt, akinek a halála igazán megviselt.

És vigyázat, spoiler a köbön!

Primrose Everdeen (Éhezők viadala)

Tudom, hogy ez egy könyvadaptáció, de nemcsak könyvben ríkatott meg a kicsi Primrose halála, hanem a filmben is. Tudom, hogy nem túl ismert szereplő, de ha jobban belegondoltok, sosem az volt a kérdés, hogy Katniss kit választ, Peetát vagy Gale-t, mivel már döntött a főszereplőnk – ő ugyanis mindig minden előtt a testvérét választotta, és amikor elvették tőle, az eget rengető volt!

Késfogú (Őslények országa)

Igen, tisztában vagyok vele, hogy ő a „gonosz” a rajzfilmben, de már gyerekként is úgy sajnáltam, hogy szegényt belökték a mélybe. Értem én, hogy meg akarta enni a pici dínóinkat (akiket amúgy nagyon szeretek), de ő egy ragadozó, nem tett semmi rosszat, csak húsevő, követte az ösztönét, mert éhes volt.

Wash (Serenity)

„Levél vagyok a szélben” – ez a mondat elég ahhoz, hogy összeszoruljon a szívem. Az köztudott, hogy annyira elvakult Firefly rajongó vagyok, hogy az már szinte vallás, és bár a Serenity film nem a legtökéletesebb, mégis visszaad egy apró szeletet kedvenc történetemből, de cserébe elveszi a kedvenc pilótám – hát mivel érdemeltük ezt ki?

Optimus Prime (Transformers 2)

Igen, egy robot, egy robot halála viselt meg – avagy a sci-fis mindig sci-fis marad. Bár sosem Optimus volt a kedvencem a Transformers rajzfilmekből és filmekből, ő maga képviselte a jót nemcsak az autóbotok, hanem az emberek között is, és amikor valami ennyire jó megszűnik létezni, az bizony nyomot hagy a világban.

Pléhpofa (Így neveld a sárkányodat 2)

Emlékszem, hogy a fél szerkesztőség együtt ment el a filmre, és mikor elértünk Pléhpofa halálához, na, akkor bőgtünk, mint a tízévesek. Valahogy az Így neveld a sárkányodat alkotói mindig eltalálják azokat a húrokat, amiktől az ember szíve dobban vagy kihagy egyet.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.