Oldal kiválasztása

Vannak olyan filmek, amik azért picit rejtélyesek, van benne érdekesség és csavar, de azért mégis tudjuk, mi fog történni, csak épp azt nem, hogyan. Na ez is éppen egy ilyen film.

Crunch Calhoun (Kurt Russel) hírhedt műkincsrabló éhbérért rallizik és töri össze magát állandóan, miután legutóbbi balhéjukban az öccse, Nicky (Matt Dillon) elárulta őt, és emiatt hét évet töltött egy lengyel börtönben. Egy nap azonban megtámadja őt Nicky egy új ellensége, mert a srác ellopott egy híres festményt. Ígyhát meg kell találnia fivérét, aki természetesen nem tud fizetni. Ígyhát a két testvér összegyűjti a régi csapatukat, és felkerekednek, hogy ellopják az egyház titkos ereklyéjét, egy bibliát, ami felbecsülhetetlen értékű. A csapat pedig nekiindul a legütősebb balhénak, amit eddig éltek.

 

Miért emlékeztet engem ez annyira az olasz melóra? Valószínűleg, mert tökre olyan. Persze az egy kicsit még kiszámíthatóbb, de azért jó film. Ahogy ez is jó, de ennél is sejthető a történés.

A színészek egészen jók, bár a laza keményfiú szerepe annyira nem nehéz, és ilyen szereplőből elég sok van. A túlbuzgó, de mégis béna és nevetséges rendőr (jason Jones) viszont remekül játszott, és nagyon szórakoztató is volt végig.

Annak ellenére, hogy a történet íve eléggé látható előre, mégis vannak benne okos csavarok és érdekes megoldások, a poénok jók, végig vicces és közepesen izgis marad.

Hgy miért ilyen rövid ez a cikk? Hát, mert a film is ilyen. Nem lehet róla olyan sokfélét mondani, kicsit középszerű, kicsit kiszámítható, de azért mégis jó. Nem egy hatalmas teljesítmény, de ha este néznél egy filmet, ami kikapcsol, szórakoztat, és biztosan nem fogod azt gondolni utána, hogy “Mi volt ez a marhaság?”, akkor jó választás. Nézd meg, és nevess egy jót.