Oldal kiválasztása

Eljött az évnek ismét az az időszaka, amikor szeretetben, boldogságban, a családunk körében ünnepeljük a kiskarácsonyt, nagykarácsonyt, az ünnepi menüt a bejglivel, és az ajándékokat. Azonban ne felejtsük el, hogy az ünnep az együtt, szeretetben eltöltött időről szól.
Ez alkalomból ismét megszólalnak a Watchaholics Gráciái, idén pedig a kedvenc illetve a számunkra kedves karácsonyi könyveinket osztjuk meg veletek. Ahogy adventi várakozás időszakában is fontos szerepet kap a négyes szám, hiszen négy vasárnap van, a koszorún négy gyertyát gyújtunk, így most mi is négyen fogjuk hallatni virtuális hangunkat.

Catleen
Dodie Smith-től a Száz meg egy kiskutya (ez az alapja a Disney féle 101 kiskutyának). Karácsonyra kaptam gyerekként, és még az ünnepek alatt végig is olvastam, nincs nagy eltérés a rajzfilmhez képest, de azóta is a legkedvesebb könyveim egyike. Kutyák, kutyák és pettyek. Hát kell ennél több?

Judyt
Gyerekkorom karácsonyainak állandó szereplői voltak a Disney mesekönyvek, természetesen karácsonyos mesékkel telehintve, mégis csöppecske koromból a legkedvesebb karácsonyhoz köthető könyvem nem más, mint a Mezey Katalin által szerkesztett Nagy karácsonyi mesekönyv. Ebben az igen vaskos kötetben nem csak mesék, hanem versek és karácsonyi kreatív apróságok is megtalálhatók, amelyeket a gyerkőcök is el tudnak készíteni, akár csak a maguk örömére, akár ajándéknak szánva. Felnőttként pedig abszolút kedvenc lett Charles Dickens: Karácsonyi ének című története, a szeretet-üzenete miatt.

Orlissa
Kifejezetten karácsonyi/számomra a karácsonyhoz köthető könyv igazából eszembe sem jut, viszont emlékszem alsós koromból egy kifestőre, amiben volt egy vers, ami karácsonyozó hóemberekről szólt. Nyolcéves önmagamnak ez annyira tetszett, hogy az egészet megtanultam önszorgalomból, és még egy szavalóversenyen is elmondtam. Az első versszakra a mai napig emlékszem:

„Házunk mögött hatan állnak
Ruha nélkül, mégsem fáznak
Persze, hiszen hóból vannak
Szénszemükkel kacsintgatnak.”

Szági
Bár számtalan könyvet kaptam Karácsonyra, a 12 aranymesétől az Anita Blake-sorozat viszonylag korai köteteiig bezárólag, ha karácsonyi irodalomról kell mesélnem, nekem Claude Steiner Meleg bolyhos meséje jut eszembe. Tizen-kevés éves korom karácsonyainak jellemzője volt, hogy a Nővérem ezt a mesét felolvasta a családnak Szenteste. Így lett számomra ez egy meghitt, karácsonyi mese.

 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk!